fbq
Telkkari
05.01.2022 09:25
Teksti: Matti Tuomela|Kuvat: Nelonen
Janni Hussi
Janni Hussi törmäsi rankkoihin kohtaloihin uudessa ohjelmassaan: "Luopuminen on rankkaa"
Telkkari
05.01.2022 09:25
Teksti: Matti Tuomela|Kuvat: Nelonen

Nelosella keskiviikkona 5.1. alkavassa Koti koiralle -ohjelmassa seurataan koiria, jotka syystä tai toisesta joutuvat muuttamaan uuteen kotiin. Syynä kodinvaihtoon voi olla esimerkiksi omistajan muuttunut elämäntilanne tai allergia.

Ohjelmaa juontaa radiojuontaja ja mediapersoona Janni Hussi, jonka elämään karvakuonot ovat aina kuuluneet. Koti koiralle -formaatti oli juontajalle entuudestaan tuttu, eikä hänen tarvinnut miettiä kahta kertaa ohjelmaan osallistumista.

– Tämä oli ihan unelmien juontopesti, Janni hehkuttaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janni Hussi (@jannihussi)

Parasta ohjelmassa on Jannin mielestä se, että siinä on keskiössä ennen kaikkea koirien tarinat. Päätös luopua rakkaasta perheenjäsenestä on koiranomistajalle tietysti vaikea, mutta samalla kunnioitettavan epäitsekäs, sillä se tehdään koiran parasta ajatellen.

– Totta kai koirasta luopuminen rankkaa. Mutta se on myös vastuullinen teko, jos itsellä on sellainen tilanne elämässä, ettei voi tarjota koiralle sen tarvitsemaa elinympäristöä. Osa ohjelman tarinoista on aika surullisiakin, jos omistaja on vaikka itse sairastunut siten, ettei pysty enää huolehtimaan koirastaan.

Lue myös: Söpöjä otuksia! Julkkiskaunottaret esittelevät koiriaan usein Instagramissa – katso kuvat suomalaisista ykköshauvoista

Janni kuvailee ohjelman tunneskaalaa laajaksi. Jäähyväisten vastapainona on uusien koiraomistajien ilo uudesta perheenjäsenestä. Myös koirasta luopuneelle voi olla helpotus nähdä, että oma koira pääsee hyviin käsiin.

Koiraymmärrys lisääntynyt

Tärkeintä tietenkin on, että perheen vaihtaminen on koirille itselleen mahdollisimman mielekästä. Siitä ohjelmassa huolehtii koirien kanssa lähes kolmekymmentä vuotta työskennellyt koira-asiantuntija ja -kouluttaja Tommy Wirén. Hän huolehtii siitä, että uusia omistajia valitessa jokaisen koiran yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. 

Janni Hussi ja Tommy Wirén
Koira-asiantuntija Tommy Wirén huolehtii siitä, että uusi perhe täyttää koirien yksilölliset tarpeet.

Janni kertoo oppineensa Wiréniltä kuvausten aikana paljon. Koira-ammattilainen osaa tulkita koirien eleitä ja viestejä hämmästyttävällä tarkkuudella. Vaikka Janni on itsekin lapsesta asti ollut koirien kanssa tekemisissä, on hän ohjelman myötä oppinut ymmärtämään taas vähän paremmin myös omaa Harri-koiraansa.

– Nyt osaan ehkä vähän paremmin tulkita sitä, mistä esimerkiksi haukkuminen milloinkin johtuu, ja mitä sille voi tehdä, Janni sanoo.

Lue myös: Janni Hussi kaipaa jo Atlantin yli lähtevää sulhastaan: "Suojelusenkeleitä matkaan"

Harri osallistui Koti koiralle -ohjelman mainosmateriaalien kuvauksiin, mutta koska hän on arka muita koiria kohtaan, ei hän ottanut osaa sarjan varsinaisiin kuvauksiin. Harrille kuuluu Hussin mukaan tällä hetkellä hyvää, vaikka paukkupakkaset eivät olekaan hienostuneen koiran mieluisin säätila.

Koti koiralle -ohjelmaa esitetään Nelosella keskiviikkoisin. Brittiformaattiin perustuvan sarjan jenkkiversio pyörii arkisin MTV3-kanavalla. TV2 on puolestaan esittänyt sarjan brittiversiota nimellä Uusi koti koiralle. Brittiversio jatkuu TV2:lla tammikuun lopussa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »