Katso videot!
Netta

Israelin viisuvoittaja joutui heti kohun keskelle – katsojat raivostuivat japanilaisen kulttuurin omimisesta!

14.05.2018 09:39

Euroviisut lauantaina (12.5.) voittanut israelilainen Netta ihastutti ja vihastutti esityksellään.

Toy-kappaleellaan kilpaillut Netta voitti Euroviisut huimalla 529 pisteellä, ja hänen japanilaisteemainen esityksensä on herättänyt voimakasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Israel voitti Euroviisut – Saara Aalto jäi toiseksi viimeiseksi!

Esitys kerää kritiikkiä

Monet katsojat olivat sitä mieltä, että Netta omi esityksessään aasialaisen kulttuurin. Israelilaislaulaja esiintyi Euroviisuissa kimonomaisessa puvussa, ja hänen nutturansa muistuttivat huomattavasti japanilaista kampausta. Lisäksi Israelin viisushow’ssa nähtiin lukuisia Maneki neko -kissapatsaita.

− Rakastin Israelin viisukappaletta, mutta… Japanin kulttuurin omiminen oli täysin turhaa! Miksi?! Olisin toivonut, että he eivät olisi tehneet niin, eräs katsoja kommentoi Twitterissä.

− Joku, joka käytti Japanin kulttuuria erikoistehosteena, voitti Euroviisut? Hieno homma, toinen kirjoitti.

− Maa, joka on kiusannut toista maata puolen vuosisadan ajan, voitti Euroviisut kiusaamista vastustavalla kappaleella, leikkimällä kanaa ja omimalla japanilaisen kulttuurin, eräs katsoja kommentoi Israelin ja palestiinalaisten konfliktiin viitaten.

Lue myös: Saara Aalto purki tuntojaan epäonnisen viisufinaalin jälkeen: Tietysti nyt harmittaa!!

"Asiayhteys ratkaisee!"

Osa katsojista oli sitä mieltä, että Nettan esitys ei mollannut japanilaista kulttuuria, vaan se oli ennemminkin kunnianosoitus. Netta on kertonut lukuisissa haastatteluissa rakastavansa aasialaisia kulttuureja.

− Ei ole kulttuurin omimista, jos sen toteuttaa kulttuuria ihailevasti. Netta on kertonut valinneensa teeman, koska hän rakastaa sitä ja haluaa markkinoida sitä. Asiayhteys ratkaisee, eräs katsoja puolusti israelilaislaulajaa.

 

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!