Hyppää pääsisältöön
Jeena Rancken tähdittää tv:n uutuussarjaa.

Henkisyydestä tuli arkea ja yhteiskunnallisia päätöksiä perustellaan omien uskomusten vakaumuksella - tutkijatohtori Jeena Rancken: ”Se on aika erikoista!”

Yliluonnollisista kokemuksista ja niiden vaikutuksista väitellyt tohtori Jeena Rancken aloittaa yliluonnollisista ilmiöistä kertovan sarjan ankkurina televisiossa. Kuiskaus tuonpuoleisesta -sarja on Jopen tuotantoyhtiön tekemä, ja se alkaa ensi syksynä AlfaTV:llä.

Lue myös: Suomalaistohtori Jeena Rancken tähdittää tv:n uutuussarjaa kummitusjutuista ja ufo-kokemuksista: ”Kunhan ei heti saisi hullun leimaa!”

Henkisyydestä tuli arkea

Vaikka sarjan nimi Kuiskaus tuonpuoleisesta vihjaa, että ohjelmassa saadaan viestejä edesmenneiltä, ei kyse ole pelkästä kuolleiden kanssa turisemisesta.

– Joka jaksossa on jokin kantava teema, esimerkiksi ufot ja humanoidit, kummitustalot tai ruumiista irtautuminen.

Jeena kertoo, että henkisyyden kenttä on muuttunut ja tulee muuttumaan paljon tulevina vuosina.

– Vaihtoehtohoidot, horoskoopit, ennustajat, enkelit… Nämä olivat ennen alakulttuureja, mutta nyt jo valtavirtaa.

Lue myös: Hollywood-tähdet kertovat yliluonnollisista kokemuksistaan: Katy Perry näki haamun!

Jeena itse ei ota voimakasta kantaa tuonpuoleiseen, vaan toteaa tutkijatohtorin viileydellä, että ihmiset saavat uskoa mihin haluavat.

– Kuka tahansa voi kuulua vaikka satanistiseen yhdistykseen, eikä kukaan tule sanomaan, että ”vankilaan!” Uskontoa ei säädellä enää sosiaalisesti eikä viranomaisten puolesta. Onhan meillä jopa päättäjiä, jotka perustelevat päätöksiään omien uskomustensa vakaumuksella. Se on aika erikoista, Jeena lataa.

Itkettiin ja naurettiin

Viime vuonna väitöskirjansa julkaissut Jeena kertoo, miten hänen tutkimustaan varten haastattelemansa ihmiset kävivät läpi koko tunneskaalan kertoessaan yliluonnollisista kokemuksistaan.

– Moni itki, moni nauroi. Usealla oli myös tullut elämässä suuri elämänmuutos.

Lue myös: Nainen kyllästyi eläviin: avioitui kummituksen kanssa - nyt seksielämä kukoistaa!

Jeena vakuuttaa, että samaa on luvassa myös televisio-ohjelmassa. Tutkija itse lähestyy asiaa kuitenkin tieteen kannalta.

– En ole näissä asioissa puolesta enkä vastaan. En minä voi. Ei niitä ole luonnontieteellisesti todistettu.

– Jos kokemukset ovat kokijalleen totta, niin sitten uskon siihen, että jotakin on koettu tai tapahtunut. Näistä asioista ei ole ennen tehty samankaltaista tieteellistä tutkimusta.


Teksti:
Sami Spåra
Kuvat:
Pasi Murto

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!