fbq
Rikos
19.11.2022 14:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Niilo Ristimeri/Discovery
Taina Karhunen
Tuomion saanut Unelmahäät-ohjelman Taina Karhunen kiisti syytteet – näin hän perusteli vessapapereiden viemistä
Rikos
19.11.2022 14:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Niilo Ristimeri/Discovery

Pohjoissavolaiset Taina ja Mika Karhunen kertoivat rakkaustarinastaan Unelmahäät-ohjelmassa TV5:llä viime keväänä.

Häiden jälkeinen arki on sujunut mollivoittoisesti, sillä Taina sai lokuussa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa tuomion neljästä rikoksesta: petoksen yrityksestä, petoksesta, lievästä data-vahingonteosta sekä näpistyksestä.

Tuomion taustalla on rumasti päättynyt työsuhde, jonka seurauksena Tainan entinen pomo teki hänestä rikosilmoituksen.

Petokseen Taina syyllistyi tuplalaskuttamalla asiakkaan rikkoutuneen ikkunan. Työsuhteen luottamusta söi myös se, että hän kävi työajallaan kampaajalla ja koiranäyttelyssä. Taina oli ilmoittanut paiskineensa syyskuusa 2021 jopa 200 tuntia töitä, vaikka todellisuussa niitä oli alle 40 tuntia. Tämä johti tuomioon petoksen yrityksestä.

Näpistystuomio syntyi, kun Taina irtisanoutumisensa jälkeen kävi toimistolla, minkä yhteydessä tiloista hävisi muun muassa mustekasetti, keittiöjakkara, wc-paperia ja toimistotarvikkeita.

Seiskan tavoittama Taina ei halunnut kommentoida tuomiotaan millään tavalla.

Unelmahäät-sarjasta tuttu morsian Taina Karhunen tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa sakkoihin neljästä eri rikoksesta.
Unelmahäät-sarjasta tuttu morsian Taina Karhunen tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa sakkoihin neljästä eri rikoksesta.

Lue lisää: Kähvelsi vessapaperia! Unelmahäät-sarjasta tuttu Taina Karhunen tuomittiin oikeudessa

”Puuta heinää!”

Taina Karhunen kiisti oikeudessa syytteet ja kertoi hankkineensa niin työvälineitä kuin toimistotarvikkeita omilla rahoillaan, koska hänen aiempi työnantajansa ei niitä hankkinut.

Kun Karhunen siirtyi uuden työnantajan palvelukseen, toimistotavarat seurasivat mukana, koska toiminta jatkui samoissa tiloissa.

Näin ollen myös vessa ja talouspaperit olivat Karhusen hankkimia, ja siksi hän otti ne irtisanouduttuaan mukaansa. Taina sanoi entisen pomonsa laskelmien olevan ”puuta heinää”. Koiranäyttelyreissullakin hän tankkasi firman autoa 20 eurolla, joka on ”tuon kulutuksen omaavalle autolle aivan täysin sopiva summa”.

Karhusen mukaan tilanne uuden työnantajan alaisuudessa eskaloitui, kun tieto hänen aikeistaan perustaa oma firma kantautui tuolloisen pomon korviin.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.