fbq
Rikos
01.08.2022 12:25
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto/Digi Tane
marlon secomandi
TIS-Marlon ei tyytynyt raiskaustuomioonsa - näin asia etenee seuraavaksi
Rikos
01.08.2022 12:25
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto/Digi Tane

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi viime keskiviikona (27.7.) tosi-tv-kasvo Marlon Secomandin, 22, kahdesta törkeästä seksuaalirikoksesta. Secomandi osallistui Temptation Island Suomen 10. kaudelle.

Seiskan selvityksen mukaan Secomandi on valittanut tuomiostaan. Asia vahvistetaan Etelä-Karjalan käräjäoikeudesta, eli tuomio ei ole lainvoimainen. 

Secomandi ei tarvitse jatkokäsittelylupaa asiassa, sillä hänet on tuomittu ankarampaan vankeusrangaistukseen kuin kahdeksan kuukautta. Asia etenee siis varmuudella hovioikeuteen.

Secomandi odottaa hovioikeuden tuomiota vapaalla jalalla, sillä käräjäoikeus ei määrännyt häntä heti vangittavaksi.

Lue myös: Ei herkille! TIS-Marlonin raiskaustuomion järkyttävät yksityiskohdat julki: pakotti 16-vuotiaan anaaliyhdyntään

marlon secomandi
Asiaa käsiteltiin käräjäoikeudessa kesäkuussa suljetuin ovin, kuten seksuaalirikoksissa on tapana.

Hyväksikäytti alle 16-vuotiasta

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi Secomandin syyllistyneen törkeään raiskaukseen sekä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tapahtumat sijoittuvat vuodelle 2018.

Lue myös: Törkeistä seksuaalirikoksista syytetyn TIS-Marlonin raha-asiat retuperällä - näin paljon hän on velkaa

Oikeuden mukaan Secomandi on pakottanut tapahtuma-aikaan alle 16-vuotiaan lapsen sukupuoliyhteyteen käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa.

Secomandi ja asianomistaja eli uhri olivat ensin harrastaneet seksiä yhteisymmärryksessä, minkä jälkeen Secomandi on sanonut haluavansa anaaliyhdyntää.

Uhri kieltäytyi, jolloin Secomandi piti tätä kiinni ja pakotti tämän anaaliyhdyntään.

Uhri oli pyytänyt Secomandia lopettamaan, mutta Secomandi laittoi kätensä uhrin eteen ja jatkoi toimintaansa.

Uhri oli myös yrittänyt ryömiä pois Secomandin alta, mutta mies oli pitänyt uhria kiinni ja vetänyt tätä aina takaisin. Uhrin arvion mukaan tilanne kesti noin vartin.

Secomandi sai rikoksista 2 vuotta ja 9 kuukautta vankeutta. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 3 750 euroa ja tilapäisestä haitasta 3 800 euroa.

Asia käsiteltiin käräjätuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa. Käräjäoikeuden tuomio oli yksimielinen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Nelonen tiedotti viime viikolla hyllyttävänsä Temptation Island Suomen 10. kauden Secomandin raiskaustuomion myötä. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »