fbq
Rikos
14.01.2022 14:34
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus & Espoon VKK ry.
Ano Turtiainen
Suomen ensimmäinen koulusurmaaja on Ano Turtiaisen VKK-puolueen ehdokkaana: tappoi lapiolla opettajansa - Turtiainen: "Mitä se meille kuuluu?"
Rikos
14.01.2022 14:34
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus & Espoon VKK ry.

Seiskan tekemän selvityksen mukaan kohupoliitikko Ano Turtiaisen Valta kuuluu kansalle -puolue on saanut riveihinsä varsin värikkään aluevaaliehdokkaan. Puolueen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on nimittäin ehdokkaana Wille Siltala, joka tunnettiin vielä 80-luvulla Jarmo Siltalana.   

Seiskan tekemän selvityksen mukaan Wille Jarmo Viljam Siltala on Suomen rikoshistorian ensimmäinen koulusurmaaja. Siltala surmasi vuonna 1982 Puolalanmäen lukiossa 55-vuotiaan englanninopettajansa lyömällä tätä lapiolla useita kertoja.

Puolalanmäen surma oli 80-luvun alun kohutuimpia rikoksia, ja se sai poikkeuksellisen luonteensa vuoksi valtavan mediahuomion. Uhri oli opettaja Eino Nummelin.

Lue myös: Harkittuja ostopäätöksiä! Kansanedustaja Ano Turtiaisen kansanomainen olemus herätti huomiota kaupassa – kuva!

VKK Wille Siltala
Wille Jarmo Viljam Siltala on VKK:n ehdokkaana aluevaaleissa. Kuvakaappaus Espoon VKK ry:n Facebook-sivuilta.

 

Väijyi opettajaa ja iski

Siltala ja Nummelin joutuivat vuosien saatossa törmäyskurssille. Nummelia ärsytti Siltalan hidas oppimisvauhti, mutta Siltala puolestaan katsoi joutuneensa opettajan silmätikuksi. 
Vuonna 1981 Siltalan ja Nummelinin välit kärjistyivät, kun opettaja tuli ajamaan koulun sisätiloissa lorvaillutta Siltalaa ulos. Sanaharkan jälkeen Nummelin tönäisi Siltalaa. 

Seuraavana päivänä Siltala kertoi luokkakavereilleen, että tappaa Nummelinin. Siltala yritti käydä varastamassa tekoa varten kirveen, mutta epäonnistui. Kouluun palatessaan hän otti talonmiehen lapion mukaansa. 

Siltala suunnitteli tekoa päivän aikana. Hän myös ryhtyi väijymään opettajaa, mutta luokkatoverit saivat hänet hetkellisesti luopumaan ajatuksesta. 

 

Viimeisen tunnin jälkeen Siltala kuitenkin haki lapion uudestaan. Sitten hän meni odottamaan Nummelinia opettajanhuoneen lähelle. Kun opettaja tuli ulos, niin Siltala löi viisi kertaa tätä päähän. 

- Mitä, mitä! opettaja ehti huutaa ensimmäisen iskun jälkeen. Opettaja kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa. 

Teon jälkeen Siltala poistui paikalta, mutta poliisit saivat hänet pian kiinni. 

Turun raastuvanoikeudessa Siltalalle vaadittin tuomiota murhasta. Siltala luki oikeudessa vastineensa, jossa hän kertoi katuvansa tekoaan.

- Uskon kuitenkin tehneen palveluksen muille koulun oppilaille, Siltala lausui.

Siltala todettiin oikeudessa täyttä ymmärrystä vailla olevaksi, mutta oikeus kumosi lausunnon ja passitti hänet vankilaan. Tuomioksi tuli 8 vuotta vankeutta.

 

"Turtiainen: Mitä se meille kuuluu?"

Seiska tavoitti Ano Turtiaisen perjantaina. Puoluejohtaja kiisti tuntevansa Siltalaa.

- Mitä se meille kuuluu, kellä mitäkin rikoksia on? Valta kuuluu kansalle on enemmänkin kansanliike kuin tavallinen puolue. VKK:hon voi liittyä kuka tahansa, Turtiainen sanoi Seiskalle.  

Turtiaisen mukaan asia ei aiheuta toimenpiteitä puolueen sisällä tai aluevaalien ehdokasasettelussa.

Seiska yritti tavoittaa Wille Siltalaa useita kertoja siinä onnistumatta.

Haluatko nähdä lisää paparazzikuvia? Ota Seiskan Panu Hörkkö seurantaan Instagramissa!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »