fbq
Rikos
29.03.2022 15:43
Teksti: Mika Seppänen & Panu Hörkkö|Kuvat: Panu Hörkkö
Pataässä
Lisätietoa Helsingin karaokeammuskelusta: 36-vuotias mies kuoli kadulle aamuyöllä - 29-vuotiasta epäillään taposta
Rikos
29.03.2022 15:43
Teksti: Mika Seppänen & Panu Hörkkö|Kuvat: Panu Hörkkö

Helsingin poliisi julkaisi tiistaina iltapäivällä tiedotteen liittyen helsinkiläisen Pataässä-ravintolan edustalla tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen, josta Seiskan uutisoi aiemmin tiistaina.

Helsingin poliisi tiedotti aloittaneensa esitutkinnan epäillystä henkirikoksesta. Rikosnimikkeellä tappo tutkittava teko tapahtui tiedotteen mukaan kello kolmen aikaan aamuyöllä.

Lue lisää: Helsinkiläisen karaokebaarin edessä itkeviä ihmisiä: ”Paras ystäväni teurastettiin tähän viime yönä”

Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan ravintolan ulkopuolella oli ammuttu miestä. Paikalle saapui lukuisia poliisipartioita. Paikan päältä löytyi uhri, jota oli ammuttu. Ensihoito yritti elvyttää miestä, mutta hän menehtyi tapahtumapaikalle. Kuollut uhri oli 36-vuotias mies.

Teosta epäilty 29-vuotias tekijä on ilmoittautunut itse poliisille tiistaina 29. maaliskuuta. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä tappo ja ampuma-aserikos.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa muun muassa kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisin mukaan epäillystä rikoksesta ei ole mahdollista tiedottaa toistaiseksi enempää, koska se voisi vaarantaa alkuvaiheessa olevan tutkinnan.

"Paras ystäväni teurastettiin"

Seiskan toimittaja kävi tapahtumapaikalla tiistaina ennen poliisin tiedotetta. Karaokeravintolan oven pielessä oli hautakynttilä ja kortti, jossa lukee ”Poissa on ystävä”.

Pataässän eteen oli tuotu hautakynttilä ja kortti.
Pataässän eteen oli tiistaina tuotu hautakynttilä ja kortti.

 

Toimittaja tapasi Pataässän edessä kaksi henkilöä, miehen ja naisen. Molemmat kyynelehtivät valtoimenaan. 

- Paras ystäväni teurastettiin tähän viime yönä. Hän on kuollut… hyvä mies oli, mies sai sanottua toimittajalle.