fbq
Rikos
16.12.2022 16:06
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Atte Kaleva
Kansanedustaja Atte Kaleva teki rikosilmoituksen professorista - tästä on kyse
Rikos
16.12.2022 16:06
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Kansanedustaja Atte Kaleva (kok.) sai tarpeekseen tamperelaisen professori ja filosofi Panu Raatikaisen Twitter-kirjoittelusta, jossa hän syytti Kalevaa rasistiksi.

- Älä taas valehtele! En ole koskaan arvostellut kirjaasi. (Olen arvostellut vain sinun medialle antamiasi rasistisia lausuntoja ja valheita somessa.), professori tviittasi muutama viikko sitten.

Kaleva vaati professorilta näyttöjä väitteidensä tueksi.

- Tämä on vakava syytös. Mitä rasistista olen lausunut? Pyydän sinulta näyttöä, muuten kyseessä lienee kunnianloukkaus, kansanedustaja penäsi Raatikaiselta, mutta turhaan.

 Kun näyttöjä ei tullut, Kaleva tviittasi jatkotoimenpiteistä.

- Lukuisista pyynnöistä huolimatta Panu Raatikainen ei ole kyennyt toimittamaan näyttöä väitteensä tueksi. Pelkkä uskonnon kritisointi kun ei ole rasismia. Minulle ei siis jää vaihtoehtoja, kansanedustaja kirjoitti marraskuun 26. päivänä tviitissään.

Kaleva odotti Raatikaiselta anteeksipyyntöä vielä seuraavana iltana.

- Jos haluat välttää rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta, on siihen yksinkertainen keino: pahoittele ja pyydä vilpittömästi anteeksi. Kaikki tekevät virheitä, Atte tviittasi.

Rikosilmoitus tehty

Seiska tavoitti kansanedustaja Atte Kalevan.

Puheet jatkotoimenpiteistä eivät olleet vain sanahelinää, sillä hän on tehnyt professorin tviitistä rikosilmoituksen, rikosnimikkeellä kunnianloukkaus.

- En mielelläni kuormita poliisien resursseja, mutta joku stoppi näille punavihreille pseudosuvaitsevaiston puheille on laitettava, kansanedustaja sanoo.

- Nyt peli on vain vihellettävä poikki.

- Esimerkiksi Twitterissä keskustelukulttuuri on mennyt sellaiseksi, ettei kukaan enää uskalla sanoa mielipidettään, kun ihmiset yritetään vaientaa hiljaisiksi tämän kaltaisilla leimoilla, kansanedustaja toteaa.

Kohuotsikoissa aiemminkin

Professori Raatikainen on jo aiemmin herättänyt huomiota kärkkäällä tvitteröinnillään.

Kolme vuotta sitten hän ajautui keskusteluun toimittaja Ivan Puopolon kanssa. Asiasta uutisoi muun muassa MTV Uutiset.

Tuolloin keskustelun aiheena oli tiedemaailman tutkimusmetodit. 

Keskustelu nosti kierroksia, ja Raatikainen julkaisi Twitterissä Puopolon opintotietoja ilman lupaa ja ilman oikeutta. Tampereen yliopiston apulaisprofessorina hän pääsi tietoihin kätevästi käsiksi.

Myöhemmin Raatikainen poisti tviitin, ja yliopiston edustaja pahoitteli professorinsa käytöstä.

- Käymme asiasta vakavan keskustelun ja tarkistamme prosessejamme varmistaaksemme, ettei vastaavaa tapahdu jatkossa, yliopisto tviittasi tuolloin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »