fbq
Rikos
22.04.2022 16:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press
Madeleine McCann
Jättikäänne Madeleine McCannin mysteerissä: virallinen epäilty nimetty – katoamisesta pian 15 vuotta
Rikos
22.04.2022 16:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press

Ensi kuussa tulee kuluneeksi tasan 15 vuotta siitä, kun alle kolmevuotias Madeleine McCann katosi jäljettömiin Portugalin Algarvessa. Ensimmäistä kertaa vuosiin Portugalin viranomaiset nimesivät virallisen epäillyn.

Epäilty on saksalaismies Christian Brückner, jonka nimi nousi esille jo vuoden 2020 kesällä tutkintojen myötä.

Mies liikuskeli Madeleinen katoamisen aikoihin Algarven alueella ja hänellä on myös rikosrekisteri, johon kuuluu erilaisia seksuaalirikoksia. Hän istuu parhaillaan vankilassa raiskauksesta tuomittuna.

Ei vielä syytteitä

Portugalin kielen sana arguido tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilö on virallinen epäilty, mutta jota vastaan ei kuitenkaan ole nostettu syytettä. Arguidoksi on aiemmin nimetty katoamistapauksen aikana muun muassa Madeleinen vanhemmat, mutta epäilyistä luovuttiin myöhemmin.

Madeleinen katoamiseen liittyviä tutkintoja on suoritettu Portugalin lisäksi myös Saksassa. Tutkijoita on tapauksessa mukana myös Iso-Britanniasta. On mahdollista, että Brückner viedään Portugaliin virallisiin kuulusteluihin.

Lue myös: Kadonneen Madeleine McCannin tutkinta etenee – etsintöjä salaisissa kellareissa Saksassa!

Uusi dokumentti

Helmikuussa Saksassa esitettiin tv-dokumentti, joka paljastaa Brücknerin tehneen säännöllisesti huoltomiehen keikkoja Praia de Luzin lomakeskuksessa, jossa Gerry ja Kate McCann lapsineen asuivat.

Tuore matkapuhelinanalyysi kertoo Brücknerin olleen Madeleinen katoamisen aikoihin enintään viiden minuutin matkan päässä McCannien hotellista.

Lue myös: Uutuusdokumentti Madeleine McCannin mysteeristä: uutta näyttöä saksalaismiehen syyllisyydestä

Lähde: Guardian

Christian Bruckner
Epäillyn Brücknerin asianajaja kertoi Bild-lehdelle, että uskoo portugalilaisviranomaisten toiminnan johtuvan siitä, että murha vanhenee 15 vuodessa Portugalissa. Madeleinen katoamisesta tulee pian kuluneeksi 15 vuotta.