Yleisöpula uhkaa kuolemantuomioita!

Oho | 28.03.2017 10:03

Arkansas on pyytänyt vapaaehtoisia yleisöksi katsomaan teloituksia, sillä muuten kuolemantuomioita ei voida täyttää.

Yhdysvaltain osavaltiossa on huutava pula kansalaisista, jotka haluavat tulla paikalle katselemaan, kuinka vankeja teloitetaan. Lain mukaan kuolemantuomion täytäntöönpano vaatii 12 "kunnioitettavaa kansalaista" paikalle todistamaan, että teloituksessa noudatetaan protokollaa.

Valtio on pyrkinyt teloittamaan kahdeksan ihmistä 10 päivän aikana, mutta yleisön puute uhkaa suunnitelmaa.Teloituksilla on kiire, koska vangeille annettavan myrkkyruiskeen päiväys on vanhenemassa, ja valtio panna tuomiot täytäntöön ennen sitä. 

Kaikki kahdeksan teloitettavaa ovat murhasta vuosina 1989-1999 kuolemaantuomittuja miehiä. Mikään muu valtio ei ole toteuttanut yhtä paljon teloituksia yhtä lyhyessä ajassa sitten vuoden 1977.

Rotarit torjuivat

Virkamies Wendy Kelley on tiettävästi lähestynyt sosiaalipalveluja tarjoavan järjestön, Rotary Clubin jäseniä, etsiessään vapaaehtoisia todistajia. Toistaiseksi hänellä ei kuitenkaan ole ollut juurikaan onnea.

– Vaikka jotkut ihmiset saattavat tukea kuolemanrangaistusta, on aivan eri asia olla paikalla todistamassa sitä, toteaa järjestön edustaja, Bill Booker:

– Se voisi aiheuttaa emotionaalisen trauman pitkäksi aikaa.

Lähde: Metro

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!