Oho

Yhdennäköisyys käräytti! New Yorkissa poliisi nappasi olutvarkaan näyttelijä Woody Harrelsonin kuvan avulla!

22.05.2019 20:33

New Yorkin poliisilaitos on onnistuneesti käyttänyt näyttelijä Woody Harrelsonin valokuvaa napatakseen olutvarkaan. Erikoinen menetelmä kävi ilmi Georgetownin yliopiston tietosuoja- ja teknologiakeskuksen raportista.

Raportin mukaan poliisi asetti kolminkertaisen Oscar-ehdokkaan valokuvan kasvojentunnistusohjelmaan etsiessään pikkurikollista, joka muistutti näyttelijää etäisesti. Olutvarkaasta itsestään otettu kuva oli niin huonolaatuinen, ettei se tuottanut tuloksia ohjelmassa. Sen sijaan näyttelijän korkealaatuiset kuvat antoivat poliisille useita epäiltyjä ja johtivat lopulta pidätykseen.

Kyseenalaista?

Tapaus ei ole ainoa laatuaan, sillä New Yorkin poliisi on käyttänyt myös New York Knicksin pelaajan valokuvaa saadakseen kiinni miehen, joka oli syyllistynyt pahoinpitelyyn Brooklynissä.

- Panokset ovat liian korkealla, jotta rikostutkimuksissa voitaisiin luottaa epäluotettaviin, tai virheellisiin syöttöihin, kirjoittaa Georgetownin tutkija Clare Garvie raportissa.

- Se, että yritys käyttää kasvojentunnistusteknologiaa viihdetarkoituksiin, kuten julkkiskaksoisolentojen hakemiseen, on yksi asia. On aivan eri asia käyttää teknologiaa rikoksesta epäiltyjen tunnistamiseen, jos heidän vapautensa kenties riistetään, tai heidät asetetaan syytteeseen tällaisen matchin perusteella.

NYPD vakuuttaa, että se käyttää kasvojentunnistusteknologiaa vastuullisesti.

- Ketään ei ole koskaan pidätetty pelkän kasvojentunnistus-matchin perusteella, lupaa Jessica McRorie poliisin virallisessa lausunnossa.

- Kuten minkä tahansa vihjeen kohdalla, tarvitaan aina lisätutkimuksia, ennen kuin pidätykselle saadaan tukeva peruste.

Lähde: The Huffington Post

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!