Oho
Vain Seiskassa!

Vuonna 2006 mystisesti kadonnutta Antti Hanhivaaraa etsittiin Lapin erämaasta viimeistä kertaa – lohduttomat kuvat!

16.09.2017 11:01

Ivalolaisen Antti Hanhivaaran, 21, katoaminen Karigasniemen ja Angelin tienoilla lokakuussa 2006 on yhä täysi mysteeri ja äärimmäisen raskas taakka Antin omaisille. Äiti Kaisa Lehtinen ja sisar Elina Tuiskala ovat etsineet Anttia vuosittain jo 11 vuoden ajan. He hakivat Antin kuolleeksi julistamista vasta aivan äskettäin, ja viime viikonloppuna järjestettiin viimeiset etsinnät. 

TAUSTAA: ANTTI HANHIVAARA, 21, KATOSI 2006, TAPAUS ON YHÄ VALTAVA MYSTEERI – PERHE: KATOAMISEEN LIITTYY RIKOS

Antti Hanhivaara
Antti Hanhivaara

– Emme enää usko, että Antti on elossa. Haluaisimme vain tietää, mitä hänelle kävi, Kaisa-äiti totesi.

Myös Seiska osallistui etsintöjen kustannuksiin, ja Seiskan reportteri oli mukana 20–30 vapaaehtoisen joukossa etsimässä Antin jäänteitä. 

Hämärät olosuhteet

Katoamispäivänään Antin uskotaan olleen viettämässä kaverinsa kanssa iltaa mökillä Norjan rajalla sijaitsevassa Angelissa. Siellä Antin ja kaverin välille oli ilmeisesti tullut riitaa, jolloin Antti oli jatkanut mökiltä yksin kohti Ivaloa. 

Elina Tuiskala
Elina-sisko esitteli Antin lippalakkia, joka löytyi hänen autonsa takapenkiltä siististi taiteltuna.

Tapahtumien kulku on jäänyt epäselväksi, eivätkä Antin seurassa katoamisiltana olleet henkilöt ole halunneet siitä puhua. Poliisin mukaan viimeinen havainto Antista on, kun hän käveli yksin erämaahan. Etsintäryhmä lähtee liikkeelle tältä samalta paikalta.

”Ei olisi päässyt pitkälle”

Lemmenjoen kansallispuiston reunalla sijaitsevassa paikassa maasto on avointa, ja alueella liikkuu sen verran poro- ja hirvimiehiä, että mikäli Antti olisi omin päin kävellyt erämaahan ja kuollut maan pinnalle, hänen ruumiinsa olisi todennäköisesti löytynyt. 

Ivalo

Jotkut paikalliset ovat epäilleet Antin kävelleen useiden kymmenien kilometrien päähän, koska alueella oli samaan aikaan jätetty poroaidan portteja auki. Omaiset eivät tähän usko.

Etsijat

– Antilla oli polvivamma, jonka takia hän odotteli leikkaukseen pääsyä. Lisäksi hänellä oli vain kesävaatteet päällään, ja lokakuussa täällä on jo kylmä. Hän ei olisi päässyt kovin pitkälle tässä maastossa, Elina pohti.

Antti Hanhivaara
Etsintäkoiria kouluttava Petri Viiperi ja 6-vuotias saksanpaimenkoira Nemo olivat mukana etsinnöissä. Nemo on löytänyt jopa muutaman sodanaikaisen vainajan.
Antti Hanhivaara
Antti oli kadotessaan liikkeellä kesävaatteissa. Vesistön ylitykset hyytävässä Lapin lokakuussa olisivat todennäköisesti olleet polvivaivaiselle miehelle liikaa, eikä hän olisi päässyt pitkälle.

Etsinnät vetivät vesiperän

Antin katoaminen saattaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi, sillä viimeisetkään etsinnät eivät tuottaneet tulosta. 

Antti Hanhivaara
Antin serkku Jonna-Maaret Marjala näytti Seiskalle paikan, josta Antin auto löytyi ajokunnottomaksi rällättynä. Antin äidin mukaan erikoista oli, että vaikka autossa oli katoamisiltana ollut paljon henkilöitä, se oli siivottu hiekan murusistakin.
Antti Hanhivaara
Viimeinen havainto Antista tehtiin kuvassa näkyvän hiekkakuopan lähettyviltä.

– Kyllä tämä reissu oli niin raskas, että etsimme viimeisen kerran. Meidän täytyy jatkaa omaa elämäämme. Aika epätodennäköiseltä alkaa tuntua, että mysteeri koskaan selviäisi, Elina totesi Seiskalle etsintöjen päätyttyä.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!