fbq
Oho
06.07.2018 21:11
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Billy Elliot oli balettia harrastava poika.
Unkari pelkää, että Billy Elliot-musikaali tekee lapsista homoja!
Oho
06.07.2018 21:11
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Unkarissa on peruttu ainakin 15 Billy Elliot-näytöstä siinä pelossa, että musikaali saattaisi tehdä katsojistaan homoja.

Unkarin valtionooppera vahvisti viime viikolla, että useita näytöksiä on peruttu. Syynä on lipunmyynnin romahtaminen, joka on seurausta homofobisesta mediakampanjasta. Paikallinen uutislehti, Magyar Idők, julkaisi hiljattain artikkelin, jossa hyökättiin balettia harrastavasta pojasta kertovaa musikaalia vastaan. Artikkelissa väitettiin, että vuoden 2000 hittielokuvaan perustuva musikaali saattaa tehdä lapsista homoseksuaaleja. 

– Homoseksuaalisuuden edistäminen ei voi olla kansallinen tavoite samalla, kun väestö vanhenee ja pienenee ja maatamme uhkaa invaasio, artikkelissa järkeiltiin.

Artikkelissa vaadittiin myös, että mikäli tiettyjä kohtauksia ei poistettaisia musikaalista, olisi sen esittäminen lakkautettava kokonaan.

– Kuten tiedätte, viime viikkojen negatiivinen kampanja Billy Elliotin tuotantoa vastaan on johtanut lippujen myynnin suureen laskuun, oopperan pääjohtaja Szilveszter Okovacs ilmoitti: 

– Tästä syystä olemme peruuttaneet 15 esitystä johdon päätöksen mukaisesti.

Okovacs ihmettelee musikaalin saamaa vastaanottoa. Hänen mukaansa nkarin tuotannosta jätettiin jo alunperin pois homoseksuaaleja hahmoja. Hän muistuttaa myös, että "sellaisen asian esittäminen, mikä on kiistaton elämän tosiasia, ei tarkoita sen edistämistä".

– On mahdollista olla homo ja konservatiivinen samanaikaisesti, hän toteaa.

Musikaalia esitetään vielä joitakin kertoja Unkarin pääkaupungissa, Budapestissä. Tuotannon koreografina toimii Akos Tihanyi ja rooleissa nähdään suosittuja unkarilaisia esiintyjiä, kuten Nikolett Gallusz ja Andras Stohl. Unkarin valtionooppera on esittänyt Billy Elliotin 90 kertaa yli 100 000 katsojalle sitten vuoden 2016.

Lähde: Metro UK

Tilaa Seiskan uutiskirje! »