fbq
Oho
18.10.2017 20:26
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS
Hymyileminen parantaa rokotteen tehoa.
Tutkimus: Asennoidu mahdollisimman positiivisesti lääkärikäynnille - hymy tehostaa flunssarokotetta!
Oho
18.10.2017 20:26
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS

Hymyileminen flunssarokotetta ottaessa saattaa tehostaa sen vaikutusta. Uuden tutkimuksen mukaan iloisuus rokotteen ottamispäivänä tekee siitä entistä tehokkaamman aseen flunssaa vastaan.

LUE MYÖS: Mitä ihmettä, Anni Hautalaa piikitetään Jaajon sylissä: ""Et jumal***a heilu!"" Video!

Tutkijat tarkkailivat 138 rokotteen ottajan mielialaa, ruokavaliota, sekä unen ja liikunnan määrää kuuden viikon ajan. Tutkijat totesivat, että tekijä, joka vaikutti merkittävästi rokotuksen toimivuuteen, oli mieliala: mitä onnellisempi ja positiivisempi henkilö koki olevansa, sitä enemmän flunssaa karkottavia vasta-aineita heillä oli kehossaan.

– Monet psykologiset– ja käyttäytymistekijät, kuten stressi, liikunta ja ruokavalio vaikuttavat immuunijärjestelmän toimintaan, ja näillä tekijöillä on osoitettu olevan vaikutusta myös siihen, miten hyvin rokotteet suojaavat tauteja vastaan, toteaa tutkija Kavita Vedhara.

Rokotusten akilleenkantapää on siinä, että niiden tehokkuus riippuu osittain siitä, kuinka hyvin yksilön immuunijärjestelmä toimii. Immuunijärjestelmää vahvistavat elämäntavat voivat myös vaikuttaa positiivisesti rokotteen toimivuuteen. Tänä syksynä kannattaakin siis asennoitua mahdollisimman positiivisesti lääkärikäynnille.

Lähde: Rodale Wellness

Tilaa Seiskan uutiskirje! »