Oho

Tätä et tiennyt! Kuningatar Elisabetilla on palvelija uusien kenkien sisään ajamiseen!

23.05.2019 14:38

Kuninkaallisten elämä voi joskus tuntua vaikeasti samaistuttavalta. Tätä tunnetta vahvistaa anekdootti kuningatar Elisabetista, jonka lukuisat alaiset hoitavat monet arkisemmat askareet hallitsijan puolesta.

Hänen majesteettinsa palveluksessa työskentelevät muun muassa sosiaalista mediaa hallinnoiva henkilö, päiväkirjan kirjoittaja ja ovien avaaja. Mirror-lehden mukaan hänellä on myös palvelija, jonka tehtävänä on ajaa sisään uudet kengät.

Kuningatar joutuu viettämään julkisissa tapahtumissa paljon aikaa seisaaltaan, joten 93-vuotias hallitsija suosii mukavia jalkineita. Stylisti Stewart Parvin paljasti vuonna 2012 The Sunday Timesille antamassaan haastattelussa, ettei kuningatar aja itse sisään omia kenkiään.

– Hänen kenkiensä täytyy olla heti mukavat jalassa, joten hänellä on joku, joka käyttää niitä etukäteen, hän kertoi tuolloin.

– Kuningatar ei voisi koskaan sanoa kuninkaallisen tilaisuuden aikana, että hänellä on epämukava olo, eikä hän jaksa enää kävellä.

Lue myös: Tiesitkö tätä kuningatar Elisabetista? Ei tarvitse ajokorttia – kouluttautui automekaanikoksi! 

Jimmy Choosit pannaan 

Myös Michelle Obama tietää, ettei kuningatar pidä epämukavista kengistä. Yhdysvaltain entinen ensimmäinen nainen kertoo Becoming-muistelmateoksessaan, että asia nousi esiin Obaman valtiovierailun aikana vuonna 2009.

– Kuningatar vilkaisi mustia Jimmy Choo -kenkiä, joihin olin pukeutunut. Hän pudisti päätään. "Nämä kengät ovat epämukavia, eivätkö olekin?", Obama muisteli.

– Tunnustin kuningattarelle, että jalkoihini sattui. Hän myönsi, että myös hänen jalkansa olivat kipeät. Katsoimme toisiimme, ikään kuin sanoaksemme: "Koska tämä seisoskelu kaikkien näiden maailman johtajien kanssa riittää?

Lähde: Mirror

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!