Oho

Taiteilijakarhu Juuson ura tyssäsi – paiskoi maalausvälineensä pitkin mäkeä!

05.07.2020 20:06

Kuusamossa sijaitsevan Suurpetokeskuksen ovet aukesivat vihdoin yleisölle. Takana on suuri tarhojen kunnostustyö ja koronakaranteeni.

– Juuso heräsi talviunilta vasta toukokuussa. Se sai silloin purkillisen hunajaa, jonka se söi siltä istumalta. Seurauksena sille tuli sokerihumala ja se kellahti tuonne kyljelleen ja heilutteli minulle vain varpaitaan, Sulo Karjalainen, 79, kertoo nauraen.

Lue myös: Aww, Juuso-karhusta tuli tuplaisä! Suloiset pennut sulattavat kaikkien sydämet – katso video!

Sulo ja Juuso ovat erottamattomat. – Luonnossa karhut elävät 20 vuotta, ja Juuso täyttää Juuson päivänä pyöreät 20. Tarhattu karhu voi elää jopa 40-vuotiaaksi.
Sulo ja Juuso ovat erottamattomat. – Luonnossa karhut elävät 20 vuotta, ja Juuso täyttää Juuson päivänä pyöreät 20. Tarhattu karhu voi elää jopa 40-vuotiaaksi.

Rikkoi taitelijapöytänsä

Viime kesänä Juusolla oli oma taiteilijapöytä ja purkillisia sormivärejä, joilla se tassuillaan loi vanerilevyille taidetta. Välillä maalaustekniikka vaihtui kokovartalomaalaamiseen, mutta teoksista tuli niin hienoja, että niistä pidettiin taidenäyttely.

– Meillä on yksi taulu kahvilan seinällä muistona Juuson taiteilijaurasta. Se ei nyt enää jatku, koska Juuso on heittänyt ja paiskonut taiteilijapöytänsä tuonne pitkin mäkeä. Taiteilu oli silti Juusolle ihan lempihommaa. Aina kun se oli maalannut itsensä kirjavaksi, se pullahti tuonne uima-altaaseen ja tuli sieltä puhtaana karhuna ylös, Sulo kuvailee viime kesän tapahtumia.

Lue lisää Juusosta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Carmen Heikkilä
Kuvat:Markku Ruottinen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!