fbqSusia lemmikkeinä pitävä perhe harmittelee: Vieraamme pelkäävät niitä! | Seiska
Oho
07.10.2016 17:12
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Susia lemmikkeinä pitävä perhe harmittelee: Vieraamme pelkäävät niitä!
Susia lemmikkeinä pitävä perhe harmittelee: Vieraamme pelkäävät niitä!
Oho
07.10.2016 17:12
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Makedonialaisperhe kehuu koirasusia vaativiksi mutta lempeiksi eläimiksi.

Kaksi isoa otusta astelee vierasta vastaan makedonialaisen Ismailin perheen pihassa. Eläimet muistuttavat hämmästyttävän paljon susia, mutta parivaljakko Alek ja Maya ovat tšekkoslovakiansusikoiria eli saksanpaimenkoiran ja karpaattiensuden risteymiä.

Perheen isä Fadil Ismail pyytää kodissaan vierailevaa valokuvaajaa ensin tekemään tuttavuutta lemmikkien kanssa, jotta varmistutaan, että ne hyväksyvät tämän.

– Vierailuni ajan ne olivat hyvin ystävällisiä ja kiehnäsivät lähelläni, kuvaaja Goran Anastasovski kertoo.

 

 

Kunnioitusta ja rakkautta

Perheessä ei puhuta koirista vaan susilaumasta, johon kuuluvat Alek ja Maya sekä näiden viime keväänä syntynyt pentue. Ismailin perheen ja koirasusien välille on syntynyt vankka side.

– Tämä ei ole ihmisen ja suden vaan yksilöiden välinen suhde. Sudet ovat osa perhettämme, kohtelemme toisiamme kunnioituksella ja rakkaudella, perheen Burim-poika selittää.

 

Synnytys tunnelissa

Tšekkoslovakiansusikoirassa yhdistyvät saksanpaimenkoiran luonne ja oppivaisuus sekä suden voima, kestävyys ja fyysinen rakenne.

Kun Mayan synnytys lähestyi, ohjasi eläintä villieläimen vaisto. Emo ei suostunut jäämään sisälle vaan kaivoi pihalle kolme metriä pitkän tunnelin, jossa se synnytti poikueensa. Suden piirteet tulevat esille myös pimeän aikaan, kun Alek ja Maya aloittavat tavoilleen tyypillisen ulvonnan.

 

 

Sudet herättävät pelkoa

Goran Anastasovski ihailee Ismailin perheen suhdetta koirasusiinsa.

– Heillä on upeaa kommunikointia susien kanssa. Sitä läheisyyttä on vaikea kuvailla sanoin. Perhe pitää susistaan hyvää huolta, niiltä ei puutu mitään, valokuvaaja kehuu.

Ismailit rakastavat harvinaisia lemmikkejään, vaikka niillä on yksi ikävä vaikutus perheen elämään.

– Vieraamme eivät yleensä halua olla susiemme lähellä. He pelkäävät niitä, Burim sanoo.