Katso kuvat!
batman #1

Mitä ihmettä? Ensimmäinen Batman-sarjakuva myytiin 1,8 miljoonalla – tältä maailman kallein sarjakuva näyttää

Oho | 19.01.2021 18:32

Sarjakuvakeräilijä Billy T. Gatesin omistuksessa ollut Batman-sarjakuvalehti oli kasvattanut arvoaan huomattavasti, sillä hän osti sen sarjakuvaliikkeestä 3000 dollarilla vuonna 1979.  

Gates ei itse päässyt nauttimaan lehden tuomasta mammonasta, sillä hän testamenttasi lehden pojalleen ennen kuolemaansa. Gates nukkui pois vuonna 2019. 

Pojalle perintö tuotti huiman summan rahaa, koska hän myi lehden 2,2 miljoonalla dollarilla, eli yli 1,8 miljoonalla eurolla. Korkeaan hintaan vaikutti sarjakuvan lähes täydellinen kunto. 

Sarjakuva myytiin Heritage Auctions -huutokaupassa, joka alkoi viime torstaina ja loppui sunnuntaina. Kaupan jälkeen sarjakuvasta tuli maailman kallein julkisesti myyty sarjakuvalehti Hollywood Reporter -lehden mukaan. 
 
Lue myös: Näin suomalaiset sarjakuvataiteilijat tienaavat – Milli tilillä! Juba Tuomola loi Viivistä ja Wagnerista menestysbisneksen

Kyseessä oli erittäin harvinainen ensimmäisen Batman-sarjakuvan ensipainos vuodelta 1940. Batmanille perustettiin oma sarjakuvalehti, kun Lepakkomies-hahmosta oli tullut supersuosittu Detective Comics -sarjakuvien kautta. 

batman #1

Miljoonakauppaa

Sarjakuva oli säilynyt erinomaisessa kunnossa, mikä on sen ajan sarjakuvalehdille hyvin harvinaista. Tuolloin lehtien teossa käytettiin hyvin halpaa paperia, minkä takia lehdet menettävät värejään, jos niitä ei säilytä oikeaoppisesti. Lehden erinomainen kunto nosti sen hinnan kalleimpien joukkoon.

Samaan summaan ei päässyt edes hyvässä kunnossa ollut Detective Comics -sarjakuvien 27. lehti vuodelta 1939, missä Lepakkomies esiintyy ensimmäistä kertaa. Batmanin ensiesiintymisen omaava lehti myytiin yli 1,2 miljoonalla eurolla marraskuussa. 

Lue myös: Kuusi miljoonaa firman tilillä! Supersuositun Koiramäen luoja Mauri Kunnas on Suomen sarjakuvapiirtäjien tulokuningas! 

Batman-sarjakuvan ensipainoksesta tuli yksi harvoista sarjakuvista, jotka on ostettu yli 2 miljoonalla dollarilla. Melkein samaan summaan on aiemmin yltänyt Action Comics ensipainos, missä esiintyy ensimmäistä kertaa Teräsmies. Kyseinen lehti on myyty kalleimmillaan yli 2 miljoonalla dollarilla, eli melkein 1,7 miljoonalla eurolla. 

batman #1 2
 
Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!