fbq”Meidät opetettiin harrastamaan seksiä” – 13-vuotiaana järkyttävästä kultista paennut Dawn kertoo tarinansa: Lapsia hyväksikäytettiin uskonnon nimissä! | Seiska
Dawn Watson pakeni seksikultista.

”Meidät opetettiin harrastamaan seksiä” – 13-vuotiaana järkyttävästä kultista paennut Dawn kertoo tarinansa: Lapsia hyväksikäytettiin uskonnon nimissä!

Oho | 04.02.2018 08:45

Vuosia kestänyttä systemaattista hyväksikäyttöä. ”Jumalan rakkauden” omaksumista seksin kautta. Teipattuja suita ja piiskaushuoneita.
Muun muassa tällainen oli pahamaineinen yhteisö Jumalan lapset, jonka painajaismaista toimintaa on valotettu viime aikoina Yhdysvalloissa.

David Brandt Bergin vuonna 1968 Kaliforniassa perustama uskonnollinen kultti ehti paisua vuoteen 1972 mennessä 130 osastoksi ympäri maailmaa. Moni vietti jopa koko lapsuutensa yhteisössä, joka jätti moneen myös elinikäiset arvet.

Yksi heistä on brasilialaistaustainen Dawn Watson, 29, joka kertoi taannoin hyytävän tarinansa Barcroft TV:lle.

– Lapsena oppii harjaamaan hampaat, mutta me opimme harrastamaan seksiä, Dawn kuvaili lapsuuttaan.

Härskiä aivopesua

Vaikka Jumalan lapset perustanut Berg kuvaili itseään ”Jumalan mieheksi”, hän oli kaikkea muuta kuin puhdas pulmunen. Yhä kauhulla kokemuksiaan muistelevan Dawnin mukaan Bergin sisällä oli ”paljon pahuutta.”

– Jo ennen kultin perustamista hän hyväksikäytti omia lapsiaan. Hänet myös potkaistiin pihalle kirkosta, koska hän olisi halunnut useita vaimoja.
Dawn asui syntymästään asti kultin jäsenenä Brasiliassa vanhempiensa ja veljensä kanssa. Hän muistaa, että kieroutuneita ajatuksiaan saarnaavaa Bergiä kutsuttiin Isä Davidiksi.

Berg aivopesi heidät luulemaan, että seksi olisi osa Jumalan rakkauden ilmaisua. Nuorella iällä tai ymmärryksen puutteella ei ollut merkitystä.

– Opimme, että Jumalan rakkautta ilmaistaan seksuaalisuuden kautta.

13-vuotiaaksi asti Dawn leikki muiden kulttiin kuuluneiden lasten kanssa ymmärtämättä tarkkaan, miten vääristyneiden arvojen keskellä he elivät.
13-vuotiaaksi asti Dawn leikki muiden kulttiin kuuluneiden lasten kanssa ymmärtämättä tarkkaan, miten vääristyneiden arvojen keskellä he elivät.

Pelkäsi kaikkia miehiä

Myös Dawnia rohkaistiin viettämään aikaa ”setien” kanssa.

– Äitini ei todellakaan tiennyt kaikesta. He antoivat hänelle aina jotain muuta puuhaa, lähettivät laulamaan tai jotain vastaavaa.

Lue myös: Laulajatähti R. Kellyä syytetään seksikultin pyörittämisestä – pitää naisia vankinaan ja kuvaa seksiaktit?

– Monesti äidit eivät huolehtineet omista lapsistaan, vaan nämä olivat setien ja tätien kanssa.

Kieroutuneessa kultissa teini-ikäiseksi asti kasvanut Dawn kertoo, ettei hänellä koskaan ollut isähahmoa yhteisössä.

– Ei yhtäkään miestä, johon olisin voinut luottaa tai jonka olisin tuntenut suojelevan minua. Suhtauduin yhteisön miehiin ja setiin aina vaarana ja halusin pysytellä heistä mahdollisimman kaukana.

Pakeni koirankoppiin

Yksi Dawnin selviytymiskeino oli tukeutua koiraan nimeltä Midnight, Keskiyö. Dawn kertoo, kuinka hän saattoi istuskella tuntikausia Keskiyön suuressa koirankopissa ja vain katsella koiraa.

– Se tuntui ymmärtävän kaiken, mitä tapahtui. Se oli todellista terapiaa, saatoin kertoa sille mitä vain tietäen, ettei koira tuomitsisi tai rankaisisi minua.

Sairaan kultin käytäntöjen kyseenalaistaminen oli rankaistava teko. Lasten suita teipattiin umpeen, ja sitten heidät raahattiin niin sanottuun piiskahuoneeseen.

– Muistan eräänkin päivän, jolloin teimme vain lasten juttuja, mutta päädyimme piiskahuoneeseen. Sain niin paljon piiskaa, että koko jalkani oli mustelmilla, Dawn muistelee.

– Silloin kysyin äidiltäni: ”Onko tämä rakkautta?”

– Kukaan, joka ei ole kokenut sitä, ei voi ymmärtää, mitä hyväksikäyttö on. Ja hyväksikäytöllä tarkoitan sitä kaikissa muodoissaan: seksuaalisesti ja henkisesti, Dawn kuvailee.
– Kukaan, joka ei ole kokenut sitä, ei voi ymmärtää, mitä hyväksikäyttö on. Ja hyväksikäytöllä tarkoitan sitä kaikissa muodoissaan: seksuaalisesti ja henkisesti, Dawn kuvailee.

Uusi elämä

Lopulta Dawnin mitta täyttyi. Sisällä kasvanut voimakas tunne vääryydestä vei voiton, ja Dawn pakeni. Hän oli 13-vuotias.

– Minun oli pakko päästä pois. Hoin itselleni, että jos ulkomaailma olisi niin kauhea paikka kuin meille oli opetettu, ja jos Jumala tuomitsisi minut ja joutuisin helvettiin, niin mitä sitten? En välittänyt enää pätkääkään.

Vuosia muiden kultista paenneiden luona asunut Dawn sai myöhemmin perheensä takaisin. Hän alkoi myös opiskella psykologiaa ja perusti vuonna 2016 nimeään kantavan instituutin, joka auttaa muita kovia kokeneita kohtalotovereita.

– Häpesin menneisyyttäni enkä halunnut puhua siitä. Mutta nyt kerron kokemuksistani, sillä ne ovat osa itseäni.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!