fbq
Oho
30.07.2017 11:21
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Moni on nähnyt edesmenneitä läheisiään.
Kuolleiden näkeminen onkin normaalia!
Oho
30.07.2017 11:21
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Moni vakuuttaa joskus tunteneensa edesmenneen läheisensä läsnäolon, tai jopa nähneensä tämän. Vaikka tarinoihin harvoin suhtaudutaan vakavasti, on kyseessä ilmeisesti varsin yleinen ja normaali tapa käsitellä surua.

Jopa 30-60 prosenttia kumppaninsa menettäneistä vanhuksista kertoo nähneensä tai tunteneensa rakkaansa vielä tämän kuoleman jälkeen. Göteborgin yliopistossa tehty tutkimus havaitsi, että jopa yli 80 prosenttia vanhuksista olisi kokenut hallusinaatioita kuukauden sisään heidän kumppaninsa kuolemasta.

Vaikka kyseessä on hyvin yleinen reaktio suruun, moni vaikenee kokemuksistaan pilkan pelossa. Neurologi ja kirjailija Oliver Sacksin mukaan aistiharhat ovat kuitenkin "täysin normaali ja usein hyödyllinen tapa käsitellä surua". Hänen mukaansa hallusinaatioilla on usein "positiivinen ja lohdullinen rooli" surutyössä. Kokemukset ovat erityisen tärkeitä menetyksen varhaisessa vaiheessa.

– Vanhemman, puolison tai lapsen menettäminen on kuin menettäisi osan itsestään, hän kirjoittaa kirjassaan, Hallucinations:

– Kuolema aiheuttaa elämään äkillisen tyhjiön, joka on jollain tavalla täytettävä.

Lähde: Mirror

Tilaa Seiskan uutiskirje! »