fbq
Oho
28.03.2017 18:05
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Kannabis tulisikin nauttia peräaukon kautta.
Kannabista tulisikin nauttia peräaukon kautta!
Oho
28.03.2017 18:05
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Kannabista tulisi polttamisen sijaan asettaa peräaukkoon, lääkärit neuvovat.

Asiantuntijoiden mukaan kannabiksen hyödyt saadaan parhaiten irti, kun sitä käytetään peräaukon kautta. Vaikka kannabis yleisimmin nautitaan polttamalla tai vesipiipun kautta, tohtori Mikhail Koganin mukaan rektaalinen annostelu on terveyden kannalta ylivoimainen vaihtoehto.

Hänen mukaan ihmisillä ei ole enää "mitään syytä polttaa lääkekannabista". Ensinnäkin se on tehotonta. Koganin mukaan polttamalla kehon on vaikea saada lääkettä imeytymään tarpeeksi. Toisekseen, polttamisessa on aina terveysriskinsä. Myöskään syötävä kannabis ei ole vatsahappojen takia paras vaihtoehto.

– Peräaukon kautta nauttiminen on parempi vaihtoehto, koska suurempi määrä siitä imeytyy kehoon. Voit laittaa sitä paljon enemmän ja se imeytyy paljon paremmin, mutta kaikki eivät ole avoimia tälle ajatukselle, selittää George Washingtonin yliopistossa työskentelevä Kogan.

Myös vaikuttaa nopeammin

Koganin mukaan tämä on ehdottomasti paras vaihtoehto potilaille, jotka kärsivät vakavista sairauksista, kuten syövästä. Menetelmän avulla jopa 70 prosenttia kannabiksesta imeytyy kehoon. Sen lisäksi, että menetelmä on tehokas, se myös vaikuttaa nopeasti. Koganin mukaan kannabis alkaa vaikuttaa 10-15 minuutin kuluessa, ja sen vaikutukset kestävät jopa kahdeksan tuntia.

Toistaiseksi lääkekannabiksen markkinoilla ei ole juurikaan peräaukon kautta otettavia vaihtoehtoja. Sen sijaan markkinoilta löytyy emättimen kautta nautittava vaihtoehto, joka on suunniteltu lievittämään naisten kuukautiskipuja.

Lähde: High Times