fbq
Oho
11.03.2019 21:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: All Over Press
Joe menetti raajansa lapsena.
Joe, 34, menetti kätensä ja jalkansa aivokalvontulehduksen takia 2-vuotiaana – avautuu rankasta lapsuudestaan: ”Ruumiillista väkivaltaa päivittäin”
Oho
11.03.2019 21:01
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: All Over Press

Yhdysvaltain Wisconsinin osavaltiossa, Milwaukeessa asuva Joseph ”Joe” Reed, 34, menetti jalkansa ja käsivartensa olleessaan vasta kaksivuotias. Syynä oli bakteeriperäisen aivokalvontulehduksen jälkitauti. Hänen adoptioäitinsä ei vienyt häntä tarpeeksi ajoissa lääkäriin, ja elimistöön pääsi syntymään verenmyrkytystila. Hänen käsivartensa ja jalkansa reisiä myöten menivät kuolioon, ja ne oli amputoitava.

Lue myös: Amerikkalaistyttö syntyi ilman käsiä: Minua ei pysäytä mikään!

– Vuosien saatossa opin kuitenkin hyödyntämään raajantynkiäni paremmin ja paremmin. Oli pakko, sillä adoptioäitini oli paljon poissa luotani. Hän ei koskaan hyväksynyt turmeltunutta ruumistani, ja koin ruumiillista väkivaltaa lähes päivittäin. Isää minulla ei ole koskaan ollut, Joe kertoo karusta lapsuudestaan.

– Jätin lapsuudenkotini 19-vuotiaana adoptioäitini ollessa jälleen kerran poissa. Siivosin kaikki jälkeni sen näköiseksi kuin en siellä olisi koskaan asunutkaan. Sen jälkeen en ole hänestä kuullut sanaakaan.

Lue myös: Amputoitu Juppe Lapiolahti elää täyttä elämää: Pelaan lätkää yhdellä kädellä – video!

Aivokalvontulehdus

● Tautia kutsutaan myös nimellä meningiitti.

● Tauti voi olla joko virus- tai bakteeriperäinen.

● Bakteerin aiheuttamat ovat henkeä uhkaavia ja vaativat kiireellisen antibioottihoidon.

● Viruksien aiheuttamat ovat lieviä ja usein itsestään paranevia. Niihin ei ole lääkehoitoa. Muun muassa entero- ja herpes simplex -virukset aiheuttavat tautia. Samoin puutiaisten levittämä TBE-virus.

● Korkea kuume, niskasärky, päänsärky, silmien valonarkuus, sekavuus ja tajunnan häiriöt ovat tyypillisiä oireita. Myös kuumeetonta versiota esiintyy.

● Meningokokin aiheuttamaa tautia vastaan on rokote.

● Jälkitauteina tunnetaan muun muassa kuulon huononeminen, epileptiset kohtaukset ja oppimisvaikeudet.

Videolla Joe näyttää kuinka arjen askareet sujuvat!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »