Oho
Katso kuvat!
Nikki ja Lousie Draven korjauttavat sukupuolensa.

Isästä tulee äiti ja äidistä isä – brittiläinen pariskunta tekee historiaa: molemmat vaihtavat sukupuolensa! ”Lapsemme kysyi, miksi käytän naisten uimapukua!”

06.10.2018 14:10

Englantilainen Dravenin aviopari Louise, 30, ja Nikki, 32, ovat ensimmäinen brittipariskunta, jotka kummatkin ovat päättäneet korjauttaa sukupuolensa.

Middlesboroughissa asuva pariskunta vihittiin pakanallisessa seremoniassa vuonna 2012, jolloin Louise oli vielä hormonitoiminnoiltaan mies. Sekä aviomies että -vaimo kuitenkin kokivat, että ovat syntyneet ulkoisesti väärään muottiin.

Nikki ja Louise

Raskaus vahvisti päätöstä

Louise alkoi pian häiden jälkeen korjauttaa sukupuoltaan naiseksi. Nikki tuli kuitenkin raskaaksi ennen kuin hormonihoidot alkoivat vähentää Louisen mieshormonin, testosteronin tuotantoa. Tuleva äiti alkoi jo odotusaikana pohtia omaakin valmiuttaan sukupuolenkorjaukseen eli mieheksi muuttumista.

– Kenelle tahansa tuottaa suurta kärsimystä katsoa itseään peilistä ja nähdä miehen vartalo sukupuolielimineen kaikkineen, kun sisäisesti tietää olevansa nainen ja sama toisinpäin, Louise valistaa.

Nikki ja Star-poika


– Lapsemme, nyt viisivuotias Star Cloud (suom. Tähtipilvi) syntyi poikana. Hän saa aikanaan itse päättää, kumpaa sukupuolta edustaa. Kasvatamme hänen sukupuoleltaan neutraaliksi, vanhemmat kertovat.

– Hän saa leikkiä nukeilla ja lakata kynsiään mutta yhtä hyvin leikkiä autoilla ja ampua leikkipyssyillä. Meille on paljon tärkeämpää hänen henkinen ja fyysinen hyvinvointinsa kuin se, että käyttäytyykö hän hyväksyttävästi pojan tavoin.


Olemme lapselle rehellisiä

Star on kutsunut alusta asti biologista isäänsä äidiksi. Kun biologinen äiti, Nikki aikanaan pääsee sukupuolenkorjaushoitoihin, hänestä tulee virallisesti Charlie-isä.

Aviopari on päättänyt kertoa lapselleen tosiasioita sitä mukaa, kun hän osaa niitä kysyä.

Nikki, Star ja Louise


– Kesällä Star ihmetteli, miksi käytän naisen uimapukua, vaikka minulla on pippeli. Selitin hänelle, että minulle tehdään pian leikkaus, jossa minusta tulee kokonaan nainen ja harjoittelen uutta pukeutumistapaa. Keskustelu jäi sillä kertaa siihen, Louise kertoo.

Louise joutui laihduttamaan 20 kiloa ennen kuin hänelle aloitettiin naishormonihoidot. Hänelle on tehty jo pari rasvansiirtoleikkausta vatsasta pakaroihin. Sukupuolielimet korjataan ensi vuonna.

Nikkillä hoidot ovat vasta alkamassa. Hän kertoo iloitsevansa jo nyt, että pääsee kuukautisista ja rinnoistaan eroon, koska on aina kokenut ne itselleen kuulumattomiksi asioiksi.

– Näillä näkymin olemme saaneet sukupuolenkorjaukset tehdyksi, kun Star on 10-vuotias.

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: Jacqui Deevoy

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!