Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Daisy Demetree on lapsimalli.

Daisyn jalat amputoitiin 1,5-vuotiaana – suosittu lapsimalli asteli catwalkilla Lontoon muotiviikoilla!

Englannin Birminghamissa asuvan suloisen Daisy Demetreen, 8, kasvot tunnetaan jo monissa lapsiperheissä, varsinkin jos vanhemmat etsivät syystä tai toisesta epämuodostuneille lapsilleen sopivia asuja ja selaavat vaatekuvastoja.

Daisy on työskennellyt pian kaksi vuotta Zebedee Managementin palkkalistoilla ja esiintynyt muun muassa Suomessakin tunnetun River Island -kauppaketjun lapsimallina.

- Tyttäremme osallistui viime syksynä ensimmäistä kertaa Lontoon muotiviikoille ja asteli terveiden lapsimallien rinnalla catwalkilla, ylpeät vanhemmat kertovat.

Suloisen Daisyn kuvat ovat somistaneet tunnetun vaateketjun kuvastoja pian pari vuotta. Lisäksi hänellä on Instagramissa jo 20 000 seuraajaa.
Suloisen Daisyn kuvat ovat somistaneet tunnetun vaateketjun kuvastoja pian pari vuotta. Lisäksi hänellä on Instagramissa jo 20 000 seuraajaa.

 

Lue myös: Teemu Selänteen tytär lapsimallina – katso kuvat!

Jalat sykkyrällä

Daisyn jalat amputoitiin, kun hän oli puolitoistavuotias. Hänellä on harvinainen syntymävika, jonka seurauksena jalkojen pitkät luut eivät lähteneet kasvamaan muun luuston mukana vaan jäivät tyngiksi.

- Emme aluksi tajunneet, että jokin olisi pielessä, vaikka vastasyntyneen tyttäremme jalat olivat oudosti sykkyrässä. Todellisuus iski vasten kasvojamme, kun Daisy oli parin viikon ikäinen ja lääkärit olivat kuvantaneet hänen luustonsa skannaamalla.

Ylpeiden vanhempiensa, Alexin ja Lisan mukaan Daisy on liikunnallisempi kuin moni ikätoverinsa.
Ylpeiden vanhempiensa, Alexin ja Lisan mukaan Daisy on liikunnallisempi kuin moni ikätoverinsa.

 

Syndrooma tunnetaan nimellä synnynnäinen hemitrofia. Se aiheuttaa sekä ihmisissä että tietyissä eläinlajeissa reisi-, sääri- tai pohjeluun tynkäkasvuisuuden. Luuaihiot voivat myös puuttua kokonaan.

Daisyllä hemitrofia ilmeni molemmissa jaloissa. Vasemmassa jalassa luustovika oli vain polven alapuolella, mutta oikeassa jalassa se alkoi jo reisiluusta.

Daisy harrastaa voimistelua ja käy lisäksi kolme kertaa viikossa kuntosalilla.
Daisy harrastaa voimistelua ja käy lisäksi kolme kertaa viikossa kuntosalilla.

 

Lue myös: Oho, Jere ja Nanna Karalahden Jax-poika luo jo uraa mallina – katso suloiset kuvat!

Isä toivoo urheilu-uraa

Lapsimallin vanhemmat joutuivat päättämään, kumman apukeinon he tyttärelleen valitsevat, jotta tämä jonakin päivänä kävelisi. Vaihtoehtoina oli luita vuosien mittaan pidentävät useat ja erittäin tuskalliset leikkaukset tai amputaatio.

- Emme halunneet lapsemme kärsivän kivuliaista leikkauksista kuin kerran, siksi päädyimme amputaatioon. Hän oppi kävelemään erikoisproteeseillaan kolmevuotiaana, Alex-isä kertoo.

Daisy rakastaa kameran edessä olemista ja on tottunut itsestään kertoviin lehtijuttuihin, joita on julkaistu ympäri Eurooppaa.

Jalkavammastaan huolimatta Daisy on lahjakas voimistelija, joka ei jätä yksiäkään harjoituksia väliin.

– Olisi hienoa, jos Daisy osallistuisi jonakin vuonna vaikkapa paralympialaisiin, joissa on jo nähty monia tyttäremme mainostamia kisa-asuja, Alex-isä toivoo.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!