Oho
Vain Seiskassa!

10 puukoniskusta hengissä selvinnyt Ahmed, 30, kertoo rajun tarinansa: Ajattelin, että nyt henki lähtee!

17.09.2017 12:00

Järvenpääläinen Ahmed Chimal, 30, saa olla onnellinen, että on ylipäätään hengissä. Sunnuntaina 20. elokuuta hän sai Järvenpään Välskärinkadulla 10 kertaa puukosta. Hengenvaarallinen puukotus tapahtui vain päivä koko Suomea järkyttäneen Turun terroriteon jälkeen. Sosiaalisessa mediassa alkoi pian kiertää huhuja, että kyseessä olisi ollut Turun tapaukseen liittynyt rasistinen kostoisku, koska Ahmed on somalitaustainen. Tapaus ei kuitenkaan liittynyt mitenkään Turkuun, ja Ahmed haluaa itse korjata huhut.

Seiska tapasi Ahmedin tämän kodissa Järvenpäässä.

– Minulla oli ollut hyökkääjän kanssa aiemmin riitaa, ja muutamaa viikkoa aikaisemmin olin liikkunut naisen kanssa, joka oli hänen ex- tai nykyinen naisystävänsä. Nainen on yhden hyvän ystäväni pikkusisko, eikä meidän välillämme ollut mitään. Olimme vain kavereita, mutta ilmeisesti se aiheutti hänessä jotain hämmennystä, Ahmed kertoo.

– Olin kaverin luona jatkoilla, kun hän soitti. Riitelimme kiivaasti puhelimessa, ja lopulta päätin lähteä paikalle selvittämään asiaa, hän lisää.

Tikkasi veitsellä niskaan

Ahmed myöntää, että hänellä on rankka tausta, eikä asioiden selvittäminen nyrkein ole hänelle vierasta.

– Ennen vanhaan riidat hoidettiin mies miestä vastaan, mutta nykyään kaikki nuoret kantavat puukkoja. Ei koskaan tiedä, iskeekö joku narkkari veitsen rintaan, kun lähtee ovesta ulos, ja se on siinä, hän päivittelee.

Ahmed kertoo menneensä asunnolle, jossa mies tuolloin oli. Se sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, joten Ahmed koputti ikkunaan.

– Tämä sama nainen avasi oven, ja mies tuli hänen takanaan kaksi leipäveistä kädessään. Olin juonut muutaman kaljan, ja sanoin, että hoidetaan tämä asia mies miestä vastaan. Samalla nainen iski minua hauikseen puukolla ja mies hyökkäsi kimppuuni. Yritin ottaa hänet kiinni, mutta tipahdin polvilleni, jolloin hän alkoi tikata minua leipäveitsellä niskaan, Ahmed muistelee.

Ahmed Chimal

– Siinä vaiheessa totesin, että etkö saa minulta henkeä pois, jolloin hän nousi ylös ja lähti kävelemään pois. Yritin adrenaliinipäissäni lähteä perään, mutta kaaduin heti maahan.

”Kiitos luojan”

Turun tapahtumat saattoivat jopa pelastaa Ahmedin hengen, sillä terroriteon takia poliisi oli erikoisvalmiudessa koko maassa. Partio oli paikalla hetkessä, ja poliisit aloittivat elvytystoimet saman tien. Jos he olisivat tulleet vähänkin myöhemmin, hän olisi todennäköisesti menehtynyt. 

– En tuntenut kipua, mutta ajattelin, että nyt henki lähtee, ja yritin mumista viimeiset muminani.

Veitseniskut osuivat hyvin lähelle kriittisiä valtimoita, ja on suoranainen ihme, että ainoat puukotuksesta jääneet vammat olivat kosmeettisia. 
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!