fbq
Kotimaa
02.07.2022 06:30
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto
Niko Ranta-aho
Yllätystodiste hovioikeuteen! Tällaisia salaviestejä poliisi löysi Niko Ranta-aholta
Kotimaa
02.07.2022 06:30
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto

Niko Ranta-aho tuomittiin 11 vuoden vankeusrangaistukseen huhtikuussa 2021 törkeistä huumausainerikoksista laajassa Katiska-huumevyyhdissä. Juttua käsitellään parhaillaan Helsingin hovioikeudessa, missä istunnot jatkuvat kesätauon jälkeen elokuussa.

Katiska-jutun erikoissyyttäjä Heli Vesaaja pyysi maaliskuussa poliisia tekemään lisätutkinnan Nikon hallusta takavarikoidun matkapuhelimen viestiketjuista. Puhelimella oli lähetetty ja vastaanotettu salattuja viestejä Signal-viestipalvelulla tammikuussa 2021.

Tutkinnassa viestiketjusta on poimittu vain yksi keskustelu, joka käytiin tammikuun 8. päivänä. Toinen viestittelijä on poliisitutkinnan mukaan ollut Niko.

Lue lisää: Niko Ranta-ahon huumemiljoonia jahdataan jälleen – poliisi mursi taas salaviestit

Katiska II:n oikeudenkäynti jatkuu hovissa elokuussa.
Katiska II:n oikeudenkäynti jatkuu hovissa elokuussa.

”Toi yks saa maksaa...”

Poliisi epäilee Katiska-vyyhdin huumemiljoonien liikkuneen maailmalla salattuina virtuaalivaluuttoina. Tammikuussa 2021 Nikon kännykkään kilahti poliisin nyt paljastama Signal-viesti.

”Piti vielä kysyä, että kun sillon etittiin niitä yksiä juttuja ja lopulta vähän löydettiinkin, niin menikö ne kaikki sulta jo eteenpäin vai jäikö osa sulle?”

Nikolle puhelimesta vastattiin, että kaikki ”ne” ovat jo menneet, jonka jälkeen viestittelyssä todetaan ”niiden” arvon kasvaneen viimeviikkoina vahvasti.

Nikoksi epäilty henkilö jatkaa viestittelyä.

”Mutta toi Yks saa maksaa mulle sen Kesä,Heinä,elo,syys. Siitä tulee tällä kurssilla se joku 300,000 ja sillä itsellä on varmaan sit sen jälkeen jäljellä joku 500- 900k arvosta”

Syksyllä jatkuvassa oikeudenkäynnissä selvinnee, mitä syyttäjä tällä lisätutkinnalla pyrkii todistamaan.