fbq
Kotimaa
05.10.2022 09:40
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Sini Ariellin kotialbumi
sini ariell
Yliväsynyt Sini Ariell sai pysäyttävän diagnoosin: "Luulin miltei, että olen tulossa hulluksi"
Kotimaa
05.10.2022 09:40
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Sini Ariellin kotialbumi

Tatuointitaiteilija ja pin up -malli Sini Ariell, 40, kertoo Instagramissa olleensa ylikierroksilla liian kauan. Psykologi on todennut hänellä pitkään jatkuneen univajeen.

Australiassa asuvan Sinin perheen arkea on saapunut helpottamaan Sinin äiti.

- Rakastan äitiäni niin paljon. Äiti tuli taas meille. Tällä kertaa syystä nimeltä univaje. Mulla todettiin pitkäaikainen univaje ja sen aiheuttamien asioiden ja olotilojen kanssa nyt kamppaillaan, paranemisessa kuulema menee aikaa, Sini kirjoittaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sini Ariell (@siniariell)

Sini taustoittaa äitinsä saapuneen apuun, jotta Sini saisi nukkua. Sinillä ja miehellään Stuartilla on kaksi tytärtä, joista nuorimmainen syntyi viime syksynä.

- Kahden vuoden aikana mulle on kertynyt univajetta niin paljon, että se alkoi vaikuttaa mun mielenterveyteen. Luulin miltei, että olen tulossa hulluksi, Sini kirjoittaa.

Sini kertoo, että hänen tilaansa luultiin ensiksi virheellisesti muun muassa masennukseksi ja keskittymishäiriöksi. Itkuisuudesta ja tunneailahtelevaisuudestakin kärsineen Sinin mukaan hänelle määrättiin alkuun pariakin eri lääkitystä.

Lue myös: Hotellin henkilökunta hoivasi ja syötti lapsia – Sini Ariell teki irtioton Stuart-rakkaansa kanssa

Psykologin juttusilla mikään ei Sinin mukaan selittänyt hänen oireitaan. Lopulta psykologi kuitenkin hoksasi Sinin kärsivän univajeesta, sillä hän ei ole nukkunut katkotonta unta pitkään aikaan.

- Katkotonta unta olen viimeksi nauttinut ennen hyperemeesi raskautta vuonna 2019 joulukuussa, Sini kirjoittaa.

Sini kertoo, että hänen nuorempi tyttärensä on alkanut vasta nyt nukkumaan satunnaisia kokonaisia öitä. Tyttö on heräillyt tyypillisesti kahdesta neljään kertaan yössä.

- Mä saan nyt rauhassa nukkua kun äiti hoitaa tyttöjä. Olen kiitollinen, että syy mun todella outoihin olotiloihin löytyi, eikä kyseessä ole pysyvä ongelma. Nyt vaan unta kuulaan ja kyllä tää tästä. Olen ollut ylikierroksilla liian kauan. Nyt vaan rauhotetaan tahtia. Keho ja mieli kiittää. Kerron siksi, koska ei ole hävettävää. Olen vain ihminen, Sini summaa.

Lue myös: Seitsemättä hääpäivää juhliva Sini Ariell kuoppaisesta liitostaan: Rakkaus on tahtotila

Tilaa Seiskan uutiskirje! »