fbq
Kotimaa
12.07.2022 14:21
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Tangomarkkinat / Krista Luoma
Tangomarkkinat

Yleisö hylkäsi Tangomarkkinat - järkyttävät luvut julki

Kotimaa
12.07.2022 14:21
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Tangomarkkinat / Krista Luoma

Seinäjoen Tangomarkkinat julkaisi tiistaina tiedotteen tapahtuman tämänvuotisista kävijämääristä sekä tv-katsojamääristä.

Tiedotteen mukaan Tangomarkkinoilla kävi tänä vuonna paikan päällä yhteensä 40 000 kävijää. Tangomarkkinoiden tv-lähetyksiä puolestaan seurasi tiedotteen mukaan eri kanavissa arviolta noin 300 000 katsojaa.

- Luku kasvaa vielä, sillä laulukilpailun finaalista tulee yleisön pyynnöstä toinen uusinta tv-kanavalla 17 ensi lauantaina (16.7.) klo 10 alkaen, tiedotteessa huomautetaan.

Lue myös: Tangokuningas Keijo Hietikko on musaluokan hylkiö –  teinirakkaus on kestänyt yläasteelta asti

Sekä yleisö- että katsojamäärissä on tapahtunut raju pudotus edellisvuosiin nähden, jota tiedotteessa ei ymmärrettävästi mainita.

Edellisen kerran, kun Tangomarkkinat järjestettiin vuonna 2019, tapahtuman kävijämäärä oli 111 000 ja televisiossa pelkästään finaali tavoitti AlfaTV:llä peräti 780 000 katsojaa.

Näin ollen tapahtuman kävijämäärä romahti peräti 64 prosenttia ja tv-katsojamääräkin putosi reilusti yli 60 prosenttia kolmen vuoden takaisesta.

Lue myös: Tangokuningatar Heta Halosen yllätystausta: levytti rankan rakkaussinkun salanimellä Los Angelesissa – harrastaa neulomista

Tangomarkkinoiden tuore toimitusjohtaja Pasi Ojala selitteli yleisö- ja katsojamäärien laskua tiedotteessa seuraavasti:

- Toki me jäimme ymmärrettävästi koronaa edeltäneiden vuosien ennätysluvuista. Sen myötä moni panostus oli samalla investointi tulevaisuuteen. Haimme myös kävijämäärien laskentakaavaamme realismia, joka poikkeaa aiemmasta ja näin ollen luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia. Saatu palaute sekä yleisöltä että kumppaneilta osoittaa, että olemme oikealla tiellä. Aina löytyy toki parannettavaa, ja teemme töitä sen eteen että tapahtuma kehittyy vuosi vuodelta ja asiakkaat viihtyvät. Ehkä kaikkein parasta tapahtumassa oli esiintyneiltä artisteilta ja uusilta tangokuninkaallisilta saadut vuolaat kehut. Pienen hengähdystauon jälkeen analysoimme ruusut ja risut, jotta saamme tulevien vuosien tangotapahtumista entistäkin viihdyttävämpiä, Ojala sanoi.

Lue myös: Tangomarkkinat putosi pois perinteisiltä tv-kanavilta – televisioidaan nyt erikoisella konseptilla

Tänä vuonna tangokuninkaaksi valittiin jalasjärveläinen Keijo Hietikko ja tangokuningattareksi porilainen Heta Halonen.