fbq
Kotimaa
06.07.2022 23:06
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen
Henry Aflecht
Voi ei! Perillistä etsinyt suomalaismiljonääri Henry Aflecht pettyi ja lopetti vauvaprojektinsa: ”Nostan kädet pystyyn”
Kotimaa
06.07.2022 23:06
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen

Tv:stä tuttu suomalaismiljonääri Henry Aflecht, 49, on herättänyt huomiota harvinaisen avoimella vauvaprojektillaan. Espanjan auringon alla viihtyvä mediapersoona on etsinyt miljoonilleen perillistä ja  äitiehdokasta niin sosiaalisessa mediassa kuin Seiskankin välityksellä.

Espanjan Aurinkorannikolle ja nyttemmin Portugaliin kotiutunut Henry on tuttu muun muassa Rikkaat ja rahattomat -tv-sarjasta.

Nyt Henry on päättänyt yllättäen luovuttaa ja lopettaa sopivan äitihahmon etsimisen.

– Olen tänään heittänyt tämän projektin osalta pyyhkeen kehään. Nämä vuodet ovat olleet henkisesti äärimmäisen kuormittavia ja kello käy. Palaan elämään normaalia elämää ja vihellän tämän projektin seis, Henry kirjoittaa Facebookissa.

– Nyt voin vain nostaa kädet pystyyn, todeta epäonnistuneeni ja jatkaa elämääni kuten tätä ennen. Kuten normaalit ihmiset tapailevat ihmisiä.

Lue myös: Suomalaismiljonääri Henry Aflecht karsi lapsensa äitiehdokkaista yli nelikymppiset naiset pois – ”En voi ottaa sellaista riskiä”

"Järkevämpää kuin adoptio tai baarihoito"

Henry myöntää olevansa pettynyt.

– Suurin vaikeus on todeta itselleni vuosien projektin kaatuvan ilman tuloksia, mutta toivun tästä.

Värikäs miljonääri ehti hakea äitiä perilliselleen useiden vuosien ajan. Hän halusi löytää suomalaisen naisen, joka olisi valmis synnyttämään hänelle  vauvan.

– Pidän tätä järkevämpänä vaihtoehtona kuin adoptiota tai jotain baarihoitoa. Toivon vain, että äidillä olisi terveelliset elämäntavat. Ja toki ulkonäöllä on merkitystä, koska geenit periytyvät, mutta ei tämä mikään missikisa ole, Henry luetteli taannoin Seiskassa.

– Naisen varallisuudella ei ole merkitystä. Huolehdin lapsesta taloudellisesti. Tuen kyllä taloudellisesti myös äitiä, mikäli näin sovitaan. Meidän ei tarvitse ole edes suhteessa, vaikka se on toki mahdollista.

Lue myös: Vauvalleen äitiä etsivä suomalaismiljonääri Henry Aflecht: Espanja tuntuu olevan haitta

"Paskaahan sitä tuli niskaan"

Henry korostaa, että taustalla oli myös ajatus tarjota mahdollisuus jälkeläiseen ”jollekin sellaiselle daamille, joka ei ole löytänyt sopivaa isää, mutta on valmis lapseen vaikka ilman isää”.

– Paskaahan sitä tuli niskaan, mutta mistäpä ei tulisi, Henry huokaa.

– Neljän vuoden aikana olen säätänyt elämääni kaikissa asioissa tämän asian ehdoilla. Tämä on vaikeuttanut mun "normaalia" suhdetoimintaa tai tapailua kohtuuttomasti, mutta olen nähnyt sen silti sen arvoiseksi.

2 000 naista lähestyi Henryä

Henry laskee, että yhteydenottoja tuli 2 000. Muutama sopiva äitiehdokas kävi miljonäärin luona Espanjassa, missä hänellä on kakkoskoti, mutta tapaamiset eivät johtaneet lopulta valintaan.

– Ideassa oli hyvät tarkoitusperät, taloudellisesti turvattu tulevaisuus tenavalle, sekä baarihoitoa tai spermapankkia parempi vaihtoehto naiselle. Moni sen ymmärsikin. Kiitos siitä. Paperilla moni asia usein vaikuttaa hyvältä ja helpolta. Niin tämäkin. Käytäntö olikin sitten eri asia., Henry toteaa.

– Tämä on imenyt kuukausien ja vuosien aikana ihmisestä kaiken energian. Olen joutunut googlaamaan kiinnostuneiden perinnöllisiä sairauksia, selvittämään hullut ex-miehet, sekä arvailemaan, mitkä asiat olisivat uhka pienen lapsen elämään. Se on ollut raskasta.

Vauvan sijaan rahat köyhille

Seiska kertoi toukokuussa 2022, että Henry on kehittänyt varasuunnitelman: jos perillistä ei löydy, mittava miljoonaomaisuus jaetaan vähävaraisille ja tarkkaan etukäteen valituille tahoille.

Lue myös: Suomalaismiljonääri Henry Aflechtin yllätysratkaisu: Vauvan sijaan rahat köyhille!

Henryllä on kolme pääkohdetta: vähävaraiset suomalaiset, musiikintekijät ja eläimet.

– Otin yhteyttä kotimaassani Portugalissa toimivaan lakitoimistoon ja listasin 300 henkilöä ja yhdistystä, joista jokainen saa kuoltuani 19 950 euron summan. Sen verran voin lain mukaan lahjoittaa ilman veroja. Näin näytän verottajalle pitkää nenää! Perintöverotus nimittäin kuvottaa minua.

Henry aloitti tv-uransa ohjaamalla ja tuottamalla Speden Spelejä ja Kymppitonnia 1990-luvulla. Hän myös juonsi Fit4You- ja Vapaalla-ohjelmia televisiossa. Nykyisin mies harrastaa virtuaalivaluuttojen treidausta ja valokuvausta. Hän tuottaa ja juontaa myös Costalaiset-tv-sarjaa AlfaTV:llä sekä pyörittää Radio Finlandiaa Aurinkorannikolla.