Viittä ravintolaa pyörittävä Henri Alén kokkaa myös kotikeittiössä – ”Niin erilaista kuin ravintolatyö”

Henri Alen
Mainos
Mainos päättyy

Huippukokki Henri Alénilla, 43, on Helsingissä viisi ravintolaa. Vaikka rajoitukset kurittavatkin alaa, ei hänellä ole taloudellista hätää. Hän tuntee kuitenkin alan vaikeudet.

– Yleinen epävarmuus saa ihmiset miettimään koko ajan, onko töitä. Rajoitukset ja lomautukset pyörivät keskusteluissa jatkuvasti.

– Toivon todella, että tilanne purkautuisi nopeasti ja ihmiset pääsisivät takaisin rutiineihinsa.

Huippukokki itse suhtautuu tulevaisuuteen enimmäkseen hyvällä mielellä.

– Välillä vituttaa ja välillä ei. Sellaista se on elämä.

Mainos
Mainos päättyy
– Jos ensi kesänä tekisin kunnon roadtripin ja ajaisin Eurooppaan. Jostain pitää unelmoida, Henkka toteaa.
– Jos ensi kesänä tekisin kunnon roadtripin ja ajaisin Eurooppaan. Jostain pitää unelmoida, Henkka toteaa.

”Säryt ovat sietämättömiä” Huippukokki Henri Alén avautuu kärsimyksistään – syynä kuntosalisulku

Ruuanlaitto ei ole koskaan käynyt kyllästyttämään Henriä.

– Sitä kysytään usein, mutta minulle kotikokkailu on niin erilaista kuin ravintolatyö. Kotona ei ole kiire eikä 150:ttä muuta juttua tehtävänä.

– Tein vastikään kotona jotain kolmen päivän ruuat, koska minusta on vain kiva kokata. Kotikokkailu on ihanaa – jos siis saan olla pienessä keittiössämme yksin, Henri nauraa.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan