fbq
Kotimaa
29.11.2022 14:06
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto
Hautajaiset
Vesa-Matti Loirin kohuttu testamentti: Vesku jätti ex-vaimolleen jättisumman - pojille soittimia ja arvokello
Kotimaa
29.11.2022 14:06
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto

Taiteilija Vesa-Matti "Vesku" Loiri menehtyi elokuussa 77 vuoden iässä.

Lue myös: Vesa-Matti Loiri on kuollut

Testamentista selviää muun muassa se, että Veskun ex-kumppani Stina Edelmann (ent. Toljander) saa kaikki Veskun omistamat pianot, rummut ja äänilaitteet. Veskun ja Stinan Sampo-poika saa puolestaan kaikki Veskun puhallinsoittimet.

Vesku on muistanut toistakin ex-kumppaniaan testamentissaan. Ex-vaimo Riitta Loiri saa nimittäin 15 000 euroa. Riitan ja Veskun poika Joonas menehtyi vuonna 2019.

Vesku muisti testamentissaan myös manageriaan Pete Eklundia. Sekä Pete että lapsuudenystävä Jorma "Nona" Alvesalo ovat ilmaisseet luopuvansa osuuksistaan taiteilijan perintöön.

Testamentista käy ilmi, että Vesku on antanut eläessään hänen ja Stinan toiselle pojalle Ukolle IWC-merkkisen arvokellon, jonka Ukko on kuitenkin myynyt 3 000 eurolla.

Veskun ja Riitan tytär Jenni Loiri kuitenkin huomioi hakemuksessaan, että kyseinen kello on katsottava ennakkoperinnöksi. Lisäksi hän katsoo, että kello on arvokkaampi kuin 3 000 euroa.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi testamentista käy ilmi, että rintaperilliset eli Sampo, Ukko ja Jenni saavat lopun Veskun perinnöstä. Tämä jaetaan kolmikolle tasaosuuksin.

Lisäksi testamentissa on tähdennetty, ettei Veskun lasten kumppanit ole oikeutettuja perintöön.

Jenni Loirin hakemuksessa vaaditaan, että pesänselvittäjä ja pesänjakaja olisi eri henkilö kuin Vesku oli testamentissaan vaatinut.

Testamentista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös: Suuteli arkkua ja itki: ex-puoliso Stina jätti hyvästit Vesa-Matti Loirille - kuvat surijoista

Vesku Loiri
Veskua oli tämän hautajaisissa saattamassa läheisten lisäksi lukuisat kuuluisuudet.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »