fbq
Kotimaa
10.01.2023 11:53
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Martina Aitolehti
Uskaltaisitko? Martina Aitolehti yllätti hurjissa puuhissa
Kotimaa
10.01.2023 11:53
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti, 40, karisti Suomen pölyt harteiltaan ja lähti kolmeksi viikoksi pallon toiselle puolelle Australiaan. 

Reissun aikana hyvinvointiguru on paitsi ihaillut nähtävyyksiä, myös treenannut olan takaa. Hän on lenkkeillyt, pyöräillyt ja uinut, mikä viittaisikin hänen valmistautuvan uuteen triathlon-koitokseen. Jotain päiviä sitten Martina mainitsikin, että treenaa viimeisen viikon "kovaa paikallisten tri-ihmisten peesissä".

Lue myös: Martina Aitolehti hehkuu onnea maailman toisella puolella - "Huomenna pääsen vihdoin pussaamaan..."

Reissuohjelmaan on kuitenkin mahtunut toisenlaistakin urheilua. Instagram-sivulleen lisäämällään videolla Martinan voi nähdä sonnustautununeena märkäpukuun. Sukelluspullo selässään hän pulahtaa siniseen veteen ja kertoo videolla viihtyneensä päivän laitesukelluksen parissa.

Upealla videolla voi nähdä loppumattoman sinistä vettä ja koralleja. Videon taustalla soi Calvin Harrisin ja Disciplesin kappale How Deep Is Your Love miksattuna yhteen Hans Zimmerin säveltämän eeppisen Inception-elokuvan teeman kanssa.

- Taianomaiset kaksi sukellusta eilen, Martina kirjoittaa kuvatekstissä vapaasti suomennettuna.

- Isoa Valliriuttaa pidetään yhtenä luonnon seitsemästä ihmeestä yhdessä esimerkiksi Mount Everestin ja Grand Canyonin kanssa, ja se on suurin koralliriuttasysteemi maapallolla, hän selostaa.

Yllättäviltä kohtaamisiltakaan ei ole vältytty.

- P.S. Etsi videolta hai, Martina päättää tekstin.

Lue myös: Näin Martina Aitolehti syö - rehellinen päivitys

Seuraajat ovat ihastuneet riutan upeisiin maisemiin. 

- Satumaista. Mulla olis kastunut märkäpuku muustakin kun merivedestä jos hai olis uinut noin lähellä. Oot rohkea! kommenttikentässä hehkutetaan.

- Kyllä upea video,mutta en hahmottanut sitä haita, eräs myöntää.

- Upea video, seuraaja kehuu.

Huolimatta lajin suosiosta laitesukellus lasketaan extreme-urheiluksi. Esimerkiksi matkavakuutuksessa vain urheilulaajennus kattaa myös laitesukelluksen.

Lue myös: Martina Aitolehti karkasi ulkomaille - täällä hän viettää kolme viikkoa

Iso Valliriutta on vaarassa ilmastonmuutoksen ja vesien happamoitumisen ja lämpenemisen vuoksi. Valliriutan koralleista jopa puolen uskotaan kuolleen.

Riutalla vierailee vuosittain kaksi miljoonaa turistia.