fbq
Kotimaa
15.03.2023 02:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan arkisto
Vesa-Matti Loiri

Uutuuskirja paljastaa: Vesa-Matti Loirin yllättävä kosinta kuolinvuoteella!

Kotimaa
15.03.2023 02:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan arkisto

Tänään julkaistu, Tuomas Marjamäen kirjoittama Tuttujen kesken Vesku -kirja (Docendo) kertoo taiteilija Vesa-Matti Loirin elämäntarinan hänen itsensä kertomana. Tuomas Marjamäki haastatteli Loiria kahdenkymmenen vuoden ajan lähes vuosittain erilaisissa elämäntilanteissa ja eri aihepiireistä keskustellen.

Loiri sai tammikuussa 2022 pysäyttävän diagnoosin hakeuduttuaan hoitoon huonovointisuuden takia. Hänellä todettiin maksasypöpä ja ruokatorven syöpä. Lääkäri totesi, että elinaikaa riittäisi neljästä kuuteen kuukautta.

Lue myös: Vesa-Matti Loirin testamenttiriita yritettiin salata oikeudessa – Ukko-pojan saama arvokello hiertää perinnönjaossa

Vesku alkoi oitis jättää hyvästejä ystävilleen. Kirjaa varten on haastateltu Loirin läheisiä.

Näyttelijä Liisamaija Laaksonen muistaa saaneensa Loirilta pysäyttävän puhelun tammikuussa 2022. Vesku oli kertonut sairastumisestaan ja lohdutti Liisamaijaa kauniilla sanoilla:

- Mä olen lähdössä taivaaseen. Mua odottaa siellä kaksi poikaa. Lissu, mä rakastan sua aina. Sitten, kun sinä tulet sinne, niin mä oon sua vastassa ja sitten pidetään häät! kirja kertoo Veskun sanoneen.

Lue myös: Vesa-Matti Loirin testamenttiriidan salatut taustat: Ukko-pojalla outoja velkoja ja rikostuomioita

Kirjan mukaan Veskun lupaus naurattaa Liisamaijaa yhä. Näyttelijä miettii kirjassa, monelleko naiselle Vesku oli samat sanat sanonut.

- Hän oli aina niin rakastava ja sydämellinen ystävä. Ja ennen kaikkea suuri suomalainen taiteilija, Liisamaija summaa kirjassa.

Loiri viittasi taivaspuheillaan edesmenneisiin lapsiinsa. Hänen esikoispoikansa Jan kuoli 20-vuotiaana liikenneonnettomuudessa. Loirin Joonas-poika kuoli sairauskohtaukseen 37-vuotiaana.

Loirilla oli värikäs parisuhdehistoria. Hän oli kolmesti naimisissa ja sai lapsia kolmen eri kumppanin kanssa.

Loiri kuoli syöpään 10. elokuuta 2022. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.