fbq
Kotimaa
20.01.2022 10:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Sami Saari
Uutuuskirja: Sami Saari operoi Cheekin uran taustapiruna – yhteistyö päättyi kyyneliin
Kotimaa
20.01.2022 10:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Soulmuusikkona tutuksi tullut Sami Saari paljastaa uutuuskirjassaan Ainutkertainen Sami Saari (toim. Laura Parkko, Docendo), miten hänen ja Cheekin yhteistyö alkoi.

Vuonna 2006 Cheek otti yhteyttä Samiin, pyytäen häntä feataamaan Vastatuulta-biisiin. Kyseinen kappale löytyy Cheekin Kasvukipuja-albumilta.

– Kertosäettä ei ollut siinä vaiheessa edes kehitelty. Me tehtiin se Samin kanssa yhdessä. Koin, että Sami oli establisoitunut artisti, jolla oli soulviba. Soul tulee mustan ja rytmimusiikin perinteestä, ja siksi Sami oli tosi hyvä kaveri saada mukaan tällaiselle rap-biisille, Jare Tiihonen kertoo kirjassa. Tuolloin Tiihonen tunnettiin Cheekinä.

Yhteistyö jatkui kappaleessa Sun täytyy. Kun single nousi listaykköseksi, Cheek heitti ensimmäisen Lapin-kiertueensa Samin kanssa.

Sami Saari
Sami Saaren ja Cheekin yhteistyö poiki monta biisiä. 

– Kun Sami oli messissä, se avasi mulle uudenlaisia ovia. Meillä oli mukava kiertue. Tutustuttiin vielä paremmin sillä reissulla. Sami koki, että hän tavoitti mun kauttani nuorempaa porukkaa, ja mä koin, että tavoitin siinä hetkessä vähän laajempaa yleisöä Samin puolelta. Se oli molemmille hieno yhteistyö. Meillä oli helvetin mukava reissu. Siellä sattui ja tapahtui.

Samin ja Cheek yhteistyö poiki lisää yhteisiä projekteja. Yhteistyö huipentui kauniilla tavalla kyyneliin Cheekin Olympiastadion-konserteissa vuonna 2014. Tuolloin he esittivät yhdessä Kyyneleet-biisin.

Kappaleen aikana alkoi yleisöstä nousta kiitos-kylttejä, joita fanit olivat Cheekille tehneet.

– Mä näin niitä kylttejä varmaan tuhat. Fanit yllättivät mut täysin. Siinä taisi kyllä vierähtää itsellänikin pienet kyyneleet. Se oli huikea hetki, joka Samin kanssa vietettiin.

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia Sami Saaren elämäkerrasta.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »