Uunifetapastastaan tunnettu ruokavaikuttaja Jenni Häyrinen paljastaa uusimman herkkunsa: Vaihtelua grillausperinteisiin
Liemessä-ruokablogia pyörittävä Jenni Häyrinen haluaa tuoda vaihtelua grillausperinteisiin. Kesäherkkujen ei nimittäin tarvitse toistaa samaa vanhaa kaavaa, vaan lautaselle voi valita raikkaita ja kevyitä vaihtoehtoja.
– Niin usein grillissä pyörivät ne samat makkarat, tai monella nykyään myös kasvisnakit. Minulla on parempi idea. Ihan parasta on grillattu, oikein hiillostettu munakoiso.
– Ensiksi viipaloidaan se noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Tämän jälkeen munakoiso uitetaan kunnolla oliiviöljyssä. Sitten viipaleet voi maustaa esimerkiksi lähi-idän mausteilla ja suolalla. Lopuksi ne paahdetaan. Päälle voi halutessaan laittaa fetaa tai mozzarellaa. Siitä tulee huippuhyvä annos, Jenni vakuuttaa.
Ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen vinkkaa kesäpöytään: Mikään ei ole niin ihanaa kuin peruna!
Jennin omassa grillissä valmistuu kesäisin runsaasti erilaisia kasvislisukkeita. Hän järjesti kesäkuun alussa grillikauden avajaiset.
– Tein lohivartaita. Siivutin myös pitkittäin juustohöylän avulla kesäkurpitsaa, jonka marinoin ja laitoin vartaaseen kalan kanssa.
Jenniä kiinnostaisi tänä suvena valmistaa äyriäisiä grillillä.
– Niitä en ole vielä kokeillut. Voisin kehitellä niistä grillinyyttejä tai vastaavaa, suosikkibloggaaja ideoi.
– Grillaamiseen soveltuu lähes mikä tahansa raaka-aine. Kokeilkaa rohkeasti grillata vaikka jäävuorisalaattia tai vesimelonia, hän kannustaa.
Jenni nousi supersuosioon vuonna 2019, kun hän julkaisi kuuluisan uunifetapasta-reseptinsä. Hän päätyi esittelemään hittireseptiään televisioonkin. Lopulta se levisi Tiktokin kautta ympäri maailmaa, ja siitä on syntynyt erilaisia muunnelmia.
– Ruoka jaksaa inspiroida minua vuodesta toiseen. Se on aihe, johon ei ikinä kyllästy. Uskon sen myös olevan suosion salaisuus. Ihmiset saavat ideoita ja oppivat mukanani, Jenni pohtii.
Ruokabloggaaja on julistanut 4.2. kansainväliseksi uunifetapastapäiväksi.