fbq
Kotimaa
13.03.2022 16:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova, Tiktok
Anitta Ahonen
Tiesitkö? Näin Tiktokin kiroilevana rollaattorimummona tunnetusta Anitta Ahosesta, 58, tuli stand up -koomikko - hittivideolla jo 1,5 miljoonan potti
Kotimaa
13.03.2022 16:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova, Tiktok

Anitta Ahosen, 58, innostus stand up -komiikkaan syntyi, kun 1990-luvun alkupuolella hän päätyi lavakomiikan kurssille Teatterikorkeakouluun. 

- Olli Alho, Neil Hardwick ja yhdysvaltalainen Ron Roth olivat opettamassa. Ruben Stiller oli kanssani samalla kurssilla, ja muita en sitten muistakaan.

Anitta oli yksi ensimmäisiä stand upiin tutustuneita suomalaisia. Hän teki yhden keikan kurssin jälkeen, jota seurasi tauko.

- Se keikka meni ihan perseelleen. Ei silloin oikein muuta opetettu, kuin set up ja punchline, eli jutun pohjustus ja vitsin kärki – sitten mentiin kokeilemaan. Minulle sanottiin kurssin jälkeen, että ”olet ihan hauska, mutta sulla on ihan paskat jutut”. Saattaa tuo päteä vieläkin, Anitta nauraa.

Lue myös: Frederik keskeytti stand up -koomikon keikan Kanarialla – haukkui naista liian lihavaksi: "Jos olisit 35 kg laihempi..."

Ura nousuun

Kivikkoisesta alusta huolimatta Anittan kiinnostus stand upiin ei sammunut.

- Asia jäi vaivaamaan minua, ja aloitin uudestaan sillä asenteella, että perse edellä puuhun. Aika hirveitä ne alkupään keikat varmaan olivat, ja olen miettinyt, pitäisikö niistä antaa rahat takaisin näin jälkikäteen.

Vuonna 2003 Anitta osallistui Vuoden stand up -tulokas kisaan ainoana naisena. Ismo Leikola nappasi voiton, mutta Anittalle alkoi kisan myötä tarjoutua keikkoja.

- Siitä se sitten lähti, ja kaksi vuotta myöhemmin aloin tekemään päätoimisesti stand up -koomikon töitä.

Lue myös: Frederik haukkui lihavaksi - nyt puhuu törkeän herjan kohteeksi joutunut stand-up-koomikko

Anitta Ahonen
Korvaläpät kuuluvat Anittan kiroilevan rollaattorimummon asuun.

Puhelintytöstä koomikoksi

Anitta opiskeli yleisen kirjallisuustieteen draamalinjalla yliopistossa, ja työskenteli tuolloin myös numerotiedustelussa.

- Kerran puhelintyttö aina puhelintyttö, tähti tokaisee.

Ennen koomikon uraa hän oli lähes 18 vuotta tietoliikennealan töissä, mutta jäi uransa huipulla pois. Anittalla on myös yrittäjän ammattitutkinto, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon ja tällä hetkellä hän opiskelee työnohjaajaksi.

- Kaikella sitä täytyykin todistaa itselleen, ettei ole ihan tyhmä.

Eksistä materiaalia

Vuosien mittaan Anittalla on ollut erilaisia parisuhteita, joissa suhtautuminen hänen uravalintaansa on ollut vaihtelevaa.

- Suurin hyöty ex-miehistäni on varmaankin se, että he ovat olleet materiaalina lavalla.

Sen sijaan koomikon sisko ja veli ajattelevat positiivisesti hänen työstään. Anittalla on puoliso, mutta hänellä ei ole lapsia eikä lemmikkejä. Hänen äitinsä kuoli 96-vuotiaana kaksi vuotta sitten.

- Hänellä oli vähän kaksinainen suhde tähän julkisuuteeni. Löysin häneltä kyllä lehtileikkeitä haastatteluistani, joten oli hän ehkä salaa ylpeä minusta, Anitta hymyilee.

Lue myös: TikTok-tähti Laura, 32, nikkaroi työkseen tekosilmiä: intohimo syttyi ällöttävästä operaatiosta - video!

Anitta Ahonen
Anitta ei pelkää kiroilua, ja hänet tunnetaankin rääväsuisesta kielenkäytöstään.

Nousi tiktok-hitiksi

Nykyään jo yli 2200 keikkaa heittäneellä koomikolla on uusi kutsumanimi, kiroileva rollaattorimummo. Anitta joutui joulun alla sairaalaan ja sai kotiin päästyään rollaattorin tuekseen. Menopeli turhautti koomikon, kun hän tarpoi lumihangessa Tampereella. Hän kuvasi tammikuussa  videon, joka meni viraaliksi, ja on kerännyt jo 1,5 miljoonaa näyttökertaa.

- Se oli hetken mielijohteesta kuvattu , enkä tiennyt, että siitä tulee noin suosittu. Enää minulla ei sitä rollaattoria ole, mutta aion jatkaa videoiden kuvaamista siihen saakka, kun se tuntuu kivalta.

Alta voit katsoa Anittan videonäytteitä tiktokista.

Edit: juttua muokattu 18.3., korjattu Anittan äidin ikä.