fbq
Kotimaa
19.10.2022 18:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Eva-Liisa Orupõld, Instagram
TIS-Julia ja Esa
TIS-Julia avautuu keskosen saamisesta: "Ennenaikainen syntymä voi vetää kaikelta pohjan"
Kotimaa
19.10.2022 18:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Eva-Liisa Orupõld, Instagram

Temptation Island Suomi -ohjelman yhdeksänneltä tuotantokaudelta tuttujen Julia Tervon ja Esa Kukkosen esikoinen syntyi syyskuun lopulla.

Lue myös: TIS-Julia synnytti esikoisensa runsaasti etuaikaan - sektiota varjostivat vakavat terveydelliset huolet

Julia julkaisi muutama päivä sitten Instagram-tilillään päivityksen, jossa tämä kertoo synnytyksen jälkeisistä vaiheista. Pienokainen syntyi ennenaikaisesti. 

2 viikkoa ja 1päivä sitten keskeytettiin mun vaikea, komplikaatioinen raskaus. Oltiin onnekkaita, että päästiin 30+4 viikoille asti ja saatiin meidän rakas pieni poika turvallisesti ulkopuolelle jatkamaan kasvua. Reilussa viikossa päästiin jo teholta ja pieni on kasvanut ja kehittynyt hirmusta vauhtia.

Julia kirjoittaa omista tuntemuksistaan, joita hän koki synnytyksen jälkeen.

- Oma pää oli ensimäisen viikon ihan muualla vielä oman osastolla olon vuoksi ja tunsin paljon surua ja epäonnistumisen tunteita tästä. En ollut meidän pojan luona, vaikka se oli mun ainoa tehtävä äitinä. Nyt viimesen reilun viikon aikana oon onneks saanut päätä selviteltyä ja tajunnut, että mun pitää itse olla kunnossa fyysisesti ja myöskin henkisesti, että voin olla hyvä äiti pienelle! Hän pohtii.

Lue myös: Vauvaa odottava TIS-Julia muutti ulkonäköään: ”Oli oman mielenterveyden vuoksi pakko”

Julia kiittelee päivityksessään myös esimerkiksi saamaansa vertaisapua. 

Meillä ollaan synnytty tosi hyvillä viikoilla, pojalla ei oo ollu isompia takapakkeja, ollaan päästy supernopeasti pois teholta ja keskosen syntymä on oikeasti elämässä kriisi! En oo tajunnutkaan kuinka lapsen ennenaikainen syntymä voi vetää kaikelta pohjan, ainakin hetkeksi… keskosten äidit ja isät, ei jäädä yksin! Hän lisäksi kirjoittaa.

Monet Julian seuraajat ovat kertoneet päivityksen kommenttikentässä omista kokemuksistaan keskosvauvojen kanssa. Lisäksi kommenteista löytyy sydän-emojeita sekä tsemppiviestejä.

Onneksi olette saaneet tukea. Kovasti tsemppiä teille jatkoon! Eräskin kirjoittaa.

Pienen vauvan vanhemmat Julia ja Esa osallistuivat Temppareiden Levillä kuvatulle yhdeksännelle kaudelle, johon Julia osallistui varattuna. Esa taas kuului vuonna 2021 televisiossa nähdyn tuotantokauden sinkkumiehiin.

Silloisen poikaystävänsä Henkan pettämäksi joutunut Julia ja Esa eivät vielä ohjelman kuvauksissa aloittaneet yhteistä taivaltaan, mutta kotiin palattuaan he löysivät keskinäisen yhteyden.

Lue myös: Temptation Islandissa rakastuneet Julia ja Esa: Vauva tulossa!

Julian julkaisemassa päivityksessä on myös kuva heidän vauvastaan.