fbq
Kotimaa
01.12.2022 12:01
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen, Instagram
Temptation Island Suomi Disa
TIS-Disan, 40, ja Leon, 19, suhdesutinat puhuttavat Temppareissa - sinkkunainen näpäyttää arvostelijoitaan: "Miksi äitinä pitäisi olla joku Neitsyt Maria?"
Kotimaa
01.12.2022 12:01
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen, Instagram

Temptation Island Suomen 11. kaudella mukana sinkkuna oleva Disa, 40, joutui kohuotsikoihin sutinoistaan varatun Leon, 19, kanssa.

Leo ja Disa ovat olleet kylvyssä alasti ja suudelleet bileiden aikana.

Disa kertoo Seiskalle saaneensa paljon palautetta esiintymisestään ohjelmassa. Disan ja Leon suuri ikäero on ollut yksi tämän kauden puhutuimmista aiheista.

– Silloin kun avauduin aiheesta Instagramissani, sain paljon yksityisviestejä. Jotkut seuraajani kertoivat kohtaavansa tällaista lähes päivittäin omissa parisuhteissaan. Että ihmiset kummastelevat, katsovat paheksuen, juoruilevat, puhuvat ilkeesti sekä kyseenalaistavat, koska pariskunnalla on huomattava ikäero.

Lue myös: TIS-Disa avautuu kylpyleikeistään varatun Leon kanssa - säälii miehen kumppania Joannaa: "Toivon, ettei hänelle aiheudu lisää traumoja"

TIS-tähden mielestä on ollut kauheaa kuulla, että ihmisten suhteet joutuvat kritiikin kohteeksi, vaikka suhde olisikin vakaalla pohjalla.

– Onko ihmisillä niin paha olla itsensä ja elämänsä kanssa, että toisten elämät ja valinnat vaikuttavat noin paljon? Kahden täysi-ikäisen välinen kanssakäynti ei kuulu kenellekään. Kun kyseessä on molempien omasta tahdosta tapahtuvaa toimintaa.

– Tuollanen toksinen asenne loukkaa nuoria aikuisia, ei voi ihmistä määritellä pelkästään iän perusteella. Jotkut ovat aivan valmiita esimerkiksi perustamaan perheen, ja jos miettii, niin eihän siitä kauaa ole, kun Suomessa oli aivan normaalia olla perheellinen ja naimisissa jo 20-vuotiaana.

Disa pohtii, miksi hänen elämäntyylinsä on herättänyt niin vahvoja tunteita katsojissa.

– Elämäntilanteet vaikuttaa myös. Jos itse nyt haluan elää railakasta sinkkuelämää, niin miksen saisi? Ei se lopu tiettyyn ikään, eikä tässä ole kyse mistään kriisistä.

Lue myös: Varkaat iskivät! Käsipelikohussa ryvettynyt TIS-Disa järkyttyi: "Pankkikortit ja käteiset vietiin"

TIS-tähti kertoo tulleensa äidiksi noin 25-vuotiaana.

– Olen viettänyt ihan tarpeeksi sitä peruskotiäidin elämää silloin. Siihen aikaan muut kaverini bilettivät, ja nyt he saavat niitä lapsia, ja minä juhlin.

Disa on analysoinut mahdollisia syitä, miksi hänen elämäntyylistään puhutaan niin paljon. Hänen mukaansa negatiiviset palautteet kiertävät somessa, ja hän itse vastaanottaa pelkästään hyvää palautetta.

– Mielestäni se menee niin, että jos sinulla on hyvä olla itsesi kanssa, niin ei sinua jaksa silloin kiinnostaa noin paljon muiden elämät ja niiden valinnat. Saan pelkkää positiivista palautetta yksityisviesteillä eikä ketään varmaan yllättänyt, että suurin osa niistä on miehiä. On joitakin naisia tullut kanssa kehumaan, mutta jotenkin tämä tuntuu olevan arka paikka naisille. Sitä voidaan sitten pohtia, että miksi.

TIS-sinkku mainitsee, ettei potentiaalisen kumppanin iällä ole hänelle niin suurta merkitystä.

– En ole todellakaan ensimmäinen, jolla on nuorempia dettikumppaneita. Ei se tarkoita, että aina kiinnostaa nuoremmat. Vaan kun kohtaa ihmisen, niin se tunne, energia, vetovoima merkitsee.

Lue myös: Joannan mitta tulee täyteen Leon törkeistä touhuista Temptation Islandilla: "Kusipää!"

Temptation island suomi
Leon ja Disan intiimi kylpyhetki aiheutti kohun. Disan mukaan kylvyssä ei tapahtunut mitään käspeliä.

Disaa ja Leoa yhdistää sinkkunaisen mukaan vakavemmatkin puheenaiheet.

 – Leo on kokenut todella paljon rankkoja asioita, joiden takia hän on joutunut kasvamaan. Me pystyttiin samaistumaan toistemme kokemuksiimme. Jollain toisella, esimerkiksi tuolla Temppareissa, ei ole mitään käsitystä vastaavasta. Esimerkkinä meidän juuret, Disa sanoo.

Disa kertoo olevansa kyllästynyt siihen, että äitinä hänen pitäisi arvostelijoiden mukaan käyttäytyä jollain tietyllä tavalla.

– Mikä siinä on edelleen, että äitinä pitäisi olla joku Neitsyt Maria. Aivan käsittämätöntä, että äidit eivät saisi elää omaa elämäänsä. Me olemme myös muutakin. Ollaan naisia, ystäviä ja niin poispäin. Ei äitiys ole meidän ainut rooli, hän toteaa.

– Luulisi, että kun eletään näin valveutunutta aikakautta, niin yksilön ei tarvitsisi elää minkään yhteiskunnan odotusten tai tiettyjen sääntöjen mukaan. Olin varautunut siihen, että ikääni ja äitiyttäni ihmetellään, mutta minähän lähdin tuonne sillä asenteella, etten aio harrastaa seksiä kenenkään kanssa. En olisi voinut kuvitellakaan, että asiat menevät näin kuin ne sitten siellä meni.

Lue myös: Semi ja sinkkunaiset riehaantuvat Temptation Islandilla: villiä tanssia rinnat paljaina ja ilman pikkuhousuja – Julia katsoo musertuneena videolta

Disan mukaan katsojien ilkeät kommentit eivät suoraan satuta häntä. Hän haluaa muistuttaa, että Temppareissa on kyse viihdeohjelmasta.

– Olen aikuinen ja vahva, mutta ne satuttavat lapsiani, eli suoraan sanottuna lapsiani kiusataan. Eihän kukaan lapsi saa päähänsä, että siinä vois olla jotain väärää, jos kaksi aikuista on yhteistuumin yhdessä. Nyt tuolla puhutaan valtasuhteesta. Mikä helvetin valtasuhde? Olemme Temppareissa tekemässä viihdeohjelmaa telkkariin!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »