Saariston Martta suosii lähiruokaa! Näin syntyy siskonmakkarajuureslaari seitsemällä eurolla
Siskonmakkaroista on moneksi: soppaan, grilliin, kastikkeeseen, pastaan tai pataan. Olen nyt muutaman kerran tehnyt tätä uuniruokaa, siskonmakkarajuureslaaria, jonka suosio on suuri!
Saariston Martta -blogista tunnettu Piia Petäjäjärvi: Vanhan kansakoulun keittiö on kotini sydän
Siskonmakkarajuureslaari
500 g siskonmakkaroita (4,19 €)
12–15 keskikokoista perunaa (1,00 €)
4 porkkanaa (0,50 €)
4 sipulia (0,60 €)
Valkosipulia (0,10 €)
Rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Rosmariinia
Tee näin:
• Ota iso uunivuoka/laari. Kuori sipulit, porkkanat ja perunat. Lohko sipulit ja porkkanat. Tee perunoiden kylkiin viiltoja puolin ja toisin. Laita kaikki juurekset laariin. Liruttele niiden päälle reippaasti öljyä, ropsuttele mustapippuria, vähän suolaa ja halutessasi tuoretta tai kuivattua rosmariinia. Pistä laari uunin lämpöön 200 asteeseen.
• Purista siskonmakkarat pikkupätkinä kuoristaan pannulle. Paista niitä öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Halutessasi voit pilkkoa joukkoon valkosipulia.
• Kun juurekset alkavat kypsyä ja vaihtaa väriään, on aika lisätä sekaan pannulla paistetut siskonmakkarat. Koko setti saa vielä jatkaa uunin lämmöissä, kunnes värit ja kypsyydet ovat kohdallaan. Yhteensä aikaa menee alusta alkaen noin 1–1,5 tuntia.
• Ruokaa voi tahtoessaan koristella tuoreilla yrteillä, ja lisukkeenahan maistuvat mainiosti punajuuri tai maustekurkut.
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.