fbq
Kotimaa
17.02.2023 15:40
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Roope Salminen
Roope Salminen nauraa vedet silmissä Mika Lintilälle: "Mä rakastan tätä"
Kotimaa
17.02.2023 15:40
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Viihde-alan ammattilainen Roope Salminen, 32, ottaa kantaa Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.), 56, ympärillä velloneeseen kohuun.

Lue myös: Roope Salminen kertoo tv:ssä saavansa tappouhkauksia päivittäin: "Mulla on aika ylimielinen energia"

Mika Lintilä nousi otsikoihin Whatsapp-kohunsa myötä, jossa hänen nimissä oli lähetetty pilakuva, jossa pilkattiin Sanna Marinia (sd.) ja kansanedustaja Matias Mäkystä (sd.). Miehen mukaan hän ei lähettänyt viestiä.

Roope Salminen on naureskellut tapaukselle avoimesti 24 tuntia näkyvissä Instagram-tarinoissaan. Juontaja jakoi somessa videoklipin Mika Lintilän lehdistöhaastattalusta, jossa hän kertoi, ettei tilanteessa voida sulkea pois (whatsapp)tilin rinnakkaiskäyttöä.

- Mä rakastan tätä, Roope hehkutti vedet silmissä nauravan emojin kanssa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mika Lintilä (@mikalintila)

Lue myös: Mitä?! Roope Salminen kulkee kaupungilla hupparissa, jossa on Evelina-rakkaan peppu - katso kuva

Tiedotustilaisuudessa Mika vannoi puhuneensa kohun aikana totta koko ajan.

Roope lähettikin terveisensä myös Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikolle, joka on tukenut Mikaa kohun aikana ja kertonut miehen voivan jatkaa virassaan.

- Annika Saarikko, oot hankalassa paikassa tässä ja tää kyseinen perseily ei ole millään lailla sun vika. Sanot kuitenkin, että ei ole syytä epäillä, niin kerron syyn miks VOIS olla syytä epäillä, että meidän elinkeinoministeri puhuu aivan täyttä paskaa, eikä suostu lopettamaan, Roope kirjoittaa itkunauraen sydämen kanssa ja jatkaa:

- Kuvatun kaltainen rinnakkaiskäyttö GR-koodilla on mahdollista, jos henkilö on joskus aktivoinut tilinsä tietokoneella tai läppärillä (web whatsapp). Jos näin ei ole tehty, kuvattu rinnakkaiskäyttö ei ole mahdollista. Tämä on fakta. Mika Lintilä toki sitten sanoo suoraan omassa tiedotustilaisuudessaan, että ei ole näin tehnyt, Roope tilittää.

Lue myös: Muistatko? Tällaisena Roope Salminen tuli julkisuuteen vain 10-vuotiaana - kuvat vuosien varrelta

Roopen mielestä on hulvatonta, että Saarikko ihan tosissaan joutuu tässä leikkimään uskovansa Lintilää, ja siksi hän haluaa muistuttaa tärkeästä jutusta:

- Annika Saarikko, jos Mika Lintilä puhuu totta, on jollain tuntemattomalla henkilöllä ollut tuntemattoman määrän aikaa täysin vapaa pääsy kaikkiin viesteihin, jotka on lähetetty mihin tahansa ryhmään, jossa elinkeinoministeri on mukana. Tämä on huomattavasti vakavampi tietoturvaongelma kuin se, että hakkeri olisi kaapannut tilin pariksi tunniksi. Miten Suomen Keskusta reagoi? Miten varmistatte, että näin ei tapahdu jatkossa? Aiotteko järjestää Lintilä-kursseja kaikille eduskuntaryhmänne jäsenelle, että painakaa kunnolla mieleen, kenen osoitteessa käytätte QR-koodianne päästääksenne tämän ihmisen käsiksi viesteihinne? Roope kysyy ja merkitsee viestiinsä Suomen Keskusta -puolueen Instagram-tilin.

- Toivon, että asia otetaan vakavasti.

Lue myös: Roope Salminen esitteli räppäystaitojaan - Evelinalta tyhjentävä kommentti

Roope Salminen on myös puhunut politiikasta, ehdokkaista ja vaaleista omassa Aikalisä-podcastissaan.

Roope eduskuntaan! -jakson voit kuunnella tästä.