fbq
Kotimaa
01.10.2022 08:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Riitta Väisänen
Riitta Väisänen selätti valtavan ulosottovelkansa – etsii sopua pankin kanssa
Kotimaa
01.10.2022 08:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Kymppitonnista tuttu tv-suosikki, juontaja ja vuoden 1976 Miss Eurooppa Riitta Väisänen, 68, on haastanut Nordea-pankin oikeuteen.

Seiska sai käsiinsä julkisen haastekirjelmän, jonka mukaan Riitta on riitauttanut Nordean hänelle määräämän viivästyskoron suuruuden.

Suosikkijuontajan mukaan pankki oli luvannut hänelle viivästyskoroksi kolmen kuukauden euribor + 3,5 prosenttia. Ulosotossa Riitalta kuitenkin on nyhdetty 16 prosentin korkoa. Nordea on kiistänyt Väisäsen kanteen väitteet.

Rahariitaa puidaan Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Asian tiimoilta on käyty valmisteluistunto.

Riitta Väisänen on palkittu ja suosittu tv-kasvo, jonka eläkepäiviä varjostaa velkavankeus. Velkasaneeraukseen joutunut Riitta vapautuu veloistaan vasta 77-vuotiaana.
Riitta Väisänen on palkittu ja suosittu tv-kasvo, jonka eläkepäiviä varjostaa velkavankeus. Velkasaneeraukseen joutunut Riitta vapautuu veloistaan vasta 77-vuotiaana.

Lue lisää: Riitta Väisänen haastoi pankin oikeuteen – televisiosuosikki riutuu velkavankeudessa

Riitta Väisäsen karmea rahatilanne lävähti julkisuuteen vuonna 2018, kun hän laittoi Orimattilassa sijaitsevan omakotitalonsa myyntiin.

Pian paljastui, että myyntiaikeiden takana olivat valtavat 340 000 euron ulosottovelat. Ikonisen tv-suosikin rahavaikeudet tulivat kaikille shokkina.

Lue lisää: Riitta Väisänen joutui myymään hevostallinsa – näin pankin kanssa riitelevän suosikkijuontajan talousvaikeudet alkoivat

Sopua etsitään

Rakastettu tv-kasvo on onnistunut selättämään valtavan ulosottovelkansa. Tuoreimman ulosottorekisterin mukaan Riitan Hevos-Show Oy:llä on pankille velkaa enää 20 265 euroa. Lopulta hän veti myös talonsa pois myynnistä.

Lue myös: ”Suolsin tekstiä, minkä ehdin!” Riitta Väisänen paljastaa: Näin päädyin missistä juontajaksi!

Tällä hetkellä Riitta ja pankki yrittävät hieroa sopua koron suuruudesta. Sopua on ollut määrä käsitellä pankin päättävissä elimissä 15. syyskuuta mennessä.

– Jos tietoa sovinnon lopullisesta syntymisestä ei tule, oikeudenkäyntiä jatketaan jollakin aikataululla. Käräjäoikeus selvittää asiaa lähiaikoina, jos ilmoituksia asianosaisilta ei tule, käräjätuomari Risto Hiltunen kommentoi tilannetta Seiskalle.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »