fbq
Kotimaa
31.08.2022 19:40
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Riina-Maija Palander
Riina-Maija Palander pohtii rahahuolia: "Kyllä mä helpompaa elämää unelmoin"
Kotimaa
31.08.2022 19:40
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Ex-alppitähti Kalle Palanderin, 45, puoliso Riina-Maija ”Riinis” Palander, 45, pohtii rahahuolia ja yrittäjyyttä tuoreessa somepäivityksessään.

Riina-Maija Palander julkaisi pitkän päivityksen, jossa hän miettii elämäänsä kotiäitinä ja yrittäjänä. Hän kertoo, että vaikka yrittäminen on elämäntapa, on raha usein tiukassa.

Oon välillä nauranut sitä et mun elämäntapa on yrittäminen. Teen kaikenlaista duunia sata lasissa kunnes oon niin loppu etten jaksa enää ees syödä. Mut kun tulee hiljaisempi aika niin sit osaan kyl ottaa lungia ja nauttia hiljaisuudesta tai ajasta ystävien kans. Yrittäjä yrittää hankkia elantonsa yrittämällä ja vaikka se raha on usein tiukassa ja epävakaa, on yrittäminen ainakin minulle todellakin tapa elää, Riinis miettii Instagram-tilillään.

Lue myös: Kohurouva Riina-Maija Palanderin yllättävä avautuminen miehistä: "Hyvä nainen ei koskaan..."

Riina-Maija on viettänyt aikaa myös kotiäitinä.

- Ihan samoin kuin vuodet kotiäitinä olivat, mutta siitä hommasta ei kiitosta heru eikä latin latia kilahda pankkiin. Se jos mikä on “living on the edge”. Mietinkin silloin kumpi on mun titteli; kotiäiti vai työtön, koska sama asia. Hienompaa tietty olla kotiäiti kuin työtön, koska kyllä siinä työtä oli.

Toki silloinkin pyöritin yksin hevostallia ja remontoin useita kohteita sekä aloitin majatalon pyörityksen kaksosten ollessa alle kaksivuotiaita.

Unelmana helpompi elämä

Riina-Maija kertoo saaneensa esimerkkiä omalta mummiltaan.

Ehkä se vain on niin että yrittäjyys tulee verenperintönä; mummini pyöritti Savukoskella yksin kahvilaa ja majataloa ja lapsia oli helmoissa 12. Mun työmäärä vaikuttaa häneen verrattuna vaatimattomalta vaikka tänä päivänä neljä lasta koetaan jo saavutuksena sinällään.

Riina-Maija kirjoittaa myös haaveilevansa välillä helpommasta elämästä.

Kyllä mä helpompaa elämää unelmoin niinkuin varmasti moni muukin mutta niillä korteilla pelataan mitä on käsissä ja niin kauan kuin on terveyttä tehdä töitä on kaikki paremmin kuin hyvin. Koska yrittäjä yrittää ja yrittäminen motivoi yrittämään vielä enemmän. Tietty muualla kuin Suomessa.

Lue myös: Riina-Maija Palander, 45, yllättää vauvauutisilla: Isä on saksalainen!