fbq
Kotimaa
12.09.2022 13:44
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: MTV3
Ensitreffit alttarilla -niina, ensitreffit alttarilla -lari
Raskauden taustalla vakava sairaus! Ensitreffit alttarilla -Niina paljastaa blogissaan, miksi käveli oudosti televisiossa
Kotimaa
12.09.2022 13:44
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: MTV3

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa viime kaudella avioituneet Niina, 35, ja Lari, 34, odottavat esikoistaan. Niina on kertonut avoimesti alkuraskausajan tuntemuksistaan somessa. Raskaus veti aluksi hänen mielensä synkkiin vesiin, mutta nyt loppuraskauden aikana Niina kertoo voineensa paremmin.

 

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -Niina avoimena alkuraskauden vaikeuksistaan: "Mieli vaan synkkeni"

Niina kertoi sunnuntaina Instagramissa jäävänsä viimeistään kolmen viikon kuluttua äitiyslomalle ravintola-alan töistään. Vauvan laskettu aika on marraskuussa.

Niina kertoo tuoreessa blogipäivityksessään, että hänen olonsa on tällä hetkellä tyyni eikä hän jännitä synnytystä saati elämää sen jälkeen.

- Mulla on sellainen fiilis, että kaikki vaan jotenkin kyllä sit soljuu paikalleen. Lari on ollut mun huikeana tukena, ja sellainen lämpö ja turvallisuuden tunne hänen läsnäolostaan huokuu, Niina kirjoittaa.

Hän kuitenkin myöntää, että loppuraskauden aikana olo on alkanut käydä tukalammaksi.

Diagnoosi neljävuotiaana

Niina paljasti blogissaan myös sen, että hänellä on todettu pikkulapsena nivelreuma. Reuma on vaikuttanut myös raskausaikaan.

- Mulla on todettu nelivuotiaana nivelreuma, josta en ole juuri aiemmin puhunut. Tauti on ollut pysähdyksissä ja aktiivisena eri vaiheissa elämässäni. Nyt viimeisen 8 vuoden ajan tauti on ollut aktiivinen mutta lääkkeillä hyvin hallittavissa. En juuri koskaan kellekään puhu taudista, mutta sitä sairastaneet ihmiset tietävät kuinka viheliäisestä asiasta on kysymys, Niina kirjoittaa.

Terveyskirjasto kertoo, että nivelreuma on yleinen ja pitkäaikainen tulehduksellinen reumasairaus, jonka tavallisin oire on monien nivelten, erityisesti ranteiden, sormien ja varpaiden liikearkuus, turvotus ja aamujäykkyys. Lääkehoidolla potilas voidaan saada pitkäaikaisesti oireettomaksi tai lähes oireettomaksi.

Niina muistelee saaneensa eräästä Ensitreffit alttarilla -jaksosta ikävää palautetta somessa. Niinan kävelytyyliä moitittiin "vanhan ihmisen kävelyksi".

- Se tuntui tosi pahalta. Ajattelin silloin että tietäisitpä vaan kommentoija millaisia kipujen kanssa joskus ihmiset joutuvat elämään, Niina kirjoittaa.

Niina kertoo, että hän käyttää biologista lääketystä, jolla hänen nivelreumansa on pysynyt hyvin kurissa. Lääkitys on suunniteltu jo ennen raskautta raskausajalle sopivaksi.

- Kyllä mä valehtelisin jos nyt sanoisin, että raskaus ei olisi vaikuttanut mun reuman aktivoitumiseen taas. Sportti on myös jäänyt väsymyksen vuoksi vähälle, joka yleensä tekee mun reumalla hyvää. Odotan vaan, että pääsen synnytyksen jälkeen takaisin sporttihommiin. Vaikka kuinka rauhassa tahansa, Niina kirjoittaa.

Niinaa harmittaa, etteivät vakuutusyhtiöt myönnä hänelle raskausvakuutusta reumalääkityksen vuoksi.

- Liian vähän tutkittu asia. Syyllinen olohan siitä heti itselle tuli. Tämänkin asian olen aika kivasti saanut käsiteltyä ja en vaan voi olla olematta kiitollinen siitä, kuinka tukeva ja huomioonottava kumppani mulla on vieressä, Niina summaa blogissaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »