fbq
Kotimaa
17.07.2022 18:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press, Fullsteam, Lehtikuva, Ville Juurikkala, Seiskan arkisto
Keikkaliksat
Portion Boysin hintalapun pienuus yllättää – näin Suomen kuumimmat bändit ja artistit laskuttavat kesäkeikoistaan
Kotimaa
17.07.2022 18:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press, Fullsteam, Lehtikuva, Ville Juurikkala, Seiskan arkisto

Valtaosa Suomen ykkösrivin artisteista tyytyy 25 000–30 000 euron palkkioihin yksittäiseltä festarikeikalta.

Festarijärjestäjien mukaan artistit ovat nostaneet hintoja koronavuosien jälkeen.

– Me järjestäjät otamme tässä sen isoimman riskin, sillä emme voi yleisöä rokottaa lippujen hinnoissa, tunnettu keikkapromoottori kertoo Seiskalle.

Suomen suosituimpia artisteja haastavat uudet tulokkaat, joiden keikkapalkkiot ovat huomattavasti huokeammat.

– Esimerkiksi Portion Boys saa lavalla aikaan melkoiset bileet, mutta hintalappuna on vain 12 000 euroa. Toisaalta, he ovat vasta tulleet suuren yleisön tietoisuuteen, joten ihan tyhjästä ei heti voi täysillä rahastaakaan.

Kuluvan kesän palkkakuningas on comebackin tehnyt Tehosekoitin. Bändi kuittaa yhdestä keikasta jopa 100 000 euroa, jonka festarijärjestäjät kiltisti maksavat.

Lue lisää: Tehosekoitin pesee jopa Haloo Helsingin! Seiska selvitti kesän keikkaliksat

Tehosekoitin

Haloo Helsinki! on yksi maan kuumimmista bändeistä. Se myi kesäkuussa Olympiastadionin täyteen ja hurmasi kolmetuntisella lava-show’lla 35 000 katsojaa. Seiskan selvityksen mukaan yhdestä kesäkeikastaan se nappaa jopa 70 000 euroa.

Haloo Helsinki

Lauri Tähkän charmi puree yhä

Lauri Tähkän charmi uppoaa festarikansaan sen verran hyvin, että keikkajärjestäjät maksavat mukisematta artistin pyytämän 65 000 euron keikkapalkkion. Seiskan saamien tietojen mukaan laulaja on toisinaan laskuttanut jopa 70 000 euroa, joten hän kilpailee Haloo Helsingin kanssa kesän kovimmista keikkaliksoista. Yksi syy tähden suosiolle on keikkajärjestäjien mukaan se, että artisti suoltaa jatkuvasti eetteriin hittejä, joita festarikansa haluaa kuulla.

Lauri Tähkä

JVG:n hypetys jatkuu

Rap-duo JVG kuuluu Suomen festaripalkkioiden kärkikaartiin.  Vuonna 2019 duon esiintymisestä alkoi kiiriä huolestuttavia merkkejä, kun Jare ja VilleGalle eivät lavalla yltäneet energisiin suorituksiin. Duo myönsi, että kiertue-elämä, albumin teko ja Vain elämää -kuvaukset tyhjensivät akut hetkellisesti. Nyt kaksikko on jälleen oma, energinen itsensä ja pystyy vetämään hittibiisin toisensa perään. JVG:n keikkapalkkio on 65 000 euroa. Heidän ja Lauri Tähkän lisäksi myös Antti Tuisku kuuluu 60 000 euron keikkahintahaitariin.

JVG

Apulanta hintansa väärti

Toni Wirtasen luotsaama Apulanta on porskuttanut suosion huipulla jo 30 vuotta.  Uraansa bändi juhlisti loppuunmyydyllä Stadionkeikallaan. Juhlahumussa oli peräti 37 000 fania, joten bändin suosio on vuosien myötä vain kasvanut.  Vaikka Apulanta kuuluu Suomen ykkösbändeihin, keikkapalkkiot ovat maltillisia. Apulannan saa keikalle 50 000 eurolla, ja keikkajärjestäjät kiittelevätkin bändiä maltillisesta hintapolitiikasta.

Apulanta

Kaija Koon hittikone ei hyydy

Syksyllä 60 täyttävä Kaija Koo on yksi kesäfestareiden takuuvarmoista vetonauloista. Kaikki tuntevat hänen biisinsä, eikä hittikokoelmalle näytä tulevan loppua. Kaijan joka julkaisusta tulee lähes välittömästi hitti. Laulajan hintalappu kesäkeikoille on suosioon nähden varsin maltillinen, sillä Kaija kuittaa ”vain” 30 000 euroa festivaalikeikoista.

Kaija Koo

Sannin soundi viehättää

Sanni on naisartistien kärkikaarta, ja hänen biisit soivat radiossa jatkuvasti. Sannin keikkapalkkio pyörii samassa tasossa kuin valtaosan nimiartisteista. Kaija Koon tavoin hän pyytää 30 000 euroa keikasta. Seiskan selvityksen mukaan myös Vesalan, Arttu Wiskarin, Ellinooran ja Behmin palkkakuitit pyörivät 25 000–30 000 euron välimaastossa.

Sanni