fbq
Kotimaa
11.11.2022 17:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Ina Mikkola
Polvileikkauksesta toipuva Ina Mikkola kertoo rehellisesti tilanteestaan - "Nyt loppu"
Kotimaa
11.11.2022 17:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Toimittaja Ina Mikkola kertoo rehellisesti toipumisestaan jalkaleikkauksen jälkeen.

Inan polvesta hajosi eturistiside viime vuoden kesällä, ja lokakuussa 2021 hän pääsi leikkauspöydälle. Runkkarin ystäväkirja -podcastista tuttu Ina kertoo ilouutisen Instagramissaan, sillä hän paljastaa juoksutaukonsa olevan ohi.

- Loukkaantumisen jälkeen en ole tehnyt juoksulenkkejä, koska en ole voinut, enkä saanut. Mutta kuulkaas! Nyt loppu reilusti yli vuoden juoksutauko, tv-toimittaja kirjoittaa.

Ei itsestäänselvyys

Ina kertoo, että hän halusi testata fiilispohjalta, paljonko hän pystyy juoksemaan. Hän kuitenkin halusi kokeilla juoksemista jaksamisensa ehdoilla. Ina päätti, että mikäli urheilumuoto tuntuu epämukavalta toi polveen sattuisi, hän lopettaisi juoksemisen.

- Lopputulos oli, että juoksin 35 minuutissa noin 7 km. En tiedä oliko mitenkään hyvä numeraalinen tulos tai järkevä tahti, mutta itselleni tilanteeseeni nähden jees. Olen nimittäin vain yksinkertaisesti tyytyväinen siihen, ettei polveen alkanut sattua ja jaksoin juosta ilman taukoja. Tai no, että nyt jaksoin ylipäätään juosta, hän summaa.

Ina toivoo, että sekä polvi että hänen innostuksensa kestäisivät. Juoksulenkki oli hänestä menestys.

- Olin myös ylpeä, että sain jollain ihmeen kaupalla itseni ylipäätään sohvalta ylös ja ulos juoksemaan. Ei itselle myöskään itsestäänselvyys. Täytyy sanoa, että motivaatio taisi tällä kertaa löytyä tunnepuolen haasteista.

Koko päivityksen pääset lukemaan alta olevasta upotuksesta. Mikäli se ei näy, näet julkaisun myös täältä.

Lue myös: Ina Mikkola tilittää terveydestään leikkauksen jälkeen: juoksukielto kumottu, korkkareista yllättävä apu

Kipuja ja reistailua

Ina on kertonut somessa avoimesti voinnistaan. Seiskalle hän iloitsi viime joulukuussa pääsevänsä kepeistään eroon mutta tiesi kuitenkin pitkän kuntoutuksen olevan edessä.

- Noh, sillä nyt kävellään… mutta tämä taas vähän reistailee ja sattuu. Kipu oli välillä poissa, mutta taas se palasi. Pitää hanakasti keskittyä kuntouttamiseen, hän sanoi tuolloin.

Lue myös: Toimittaja Ina Mikkola pääsi eroon kepeistä - ikävät kivut riesana: "Minun on pitänyt jättää hommia väliin"