fbq
Kotimaa
06.11.2022 08:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Kai Joronen ja Juho Tirkkonen
Adelaide Botty van den Bruele
Perintöprinsessa Adelaide Botty van den Bruele rankoista kokemuksistaan: Otettiin huostaan 15-vuotiaana
Kotimaa
06.11.2022 08:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Kai Joronen ja Juho Tirkkonen

Miss Suomi -kilpailuissa toiseksi perintöprinsessaksi valittu Adelaide ”Adele” Botty van den Bruele, 26, poseeraa Seiskalle eteerisesti asuntonsa ikkunalaudalla. Tasoille on sijoiteltu upeita luksuslaukkuja, sillä Adelella on yritys, joka myy niitä käytettynä.

Tyylikkään ulkokuoren alla on ihminen, jolla on melkoinen elämäntarina kerrottavanaan.

Lue lisää: Perintöprinsessa Adelaide Botty van den Bruele avautuu kiusaamisesta: ”En haluaisi kenenkään joutuvan kohtaamaan samoja asioita”

Floridasta Sonkajärvelle

Adele syntyi Pohjois-Savossa Sonkajärvellä, mutta perhe muutti pian Floridaan.

Kun Adele oli neljännellä luokalla, perhe palasi aiemmin suunnittelemastaan poiketen takaisin Suomeen ja kotikonnuille Herralan kartanoon Sonkajärvelle.

Adelen oli vaikeaa sopeutua, sillä hän ei puhunut suomea juuri lainkaan. Häntä myös kiusattiin belgialaiseen ruhtinassukuun kuuluvalta paroni-isältä peräisin olevan nimensä vuoksi.

Kiusaamiseen ei yläkoulussa puututtu, mikä jätti Adeleen jälkensä. Hänestä tuli ujo, ja itseluottamus kärsi. Kului vuosia, ennen kuin Adele tuli sinuiksi itsensä kanssa.

Adele kohtaa aatelisuuteensa liittyviä ennakkoluuloja. – Heti tuomitaan ja luullaan, että kaikki tulee nenän eteen tarjottimella. Olen kuitenkin aina tehnyt kovasti töitä.
Adele kohtaa aatelisuuteensa liittyviä ennakkoluuloja. – Heti tuomitaan ja luullaan, että kaikki tulee nenän eteen tarjottimella. Olen kuitenkin aina tehnyt kovasti töitä.

Lue myös: Miss Suomi -finalisti Adelaide asui Donald Trumpin naapurissa - aatelissuvun kasvatti paljastaa, miksi osallistuu missikilpailuun

Äidin syöpä pysäytti

15-vuotiaana Adelen yksinäisyys ja eristyneisyys paheni entisestään, kun hänen äitinsä sairastui syöpään.

Teini sulkeutui omaan kuoreensa.

– En puhunut oikein muille kuin akvaariokaloilleni. Onneksi minulla oli ne, missi sanoo vakavana.

Musikaalinen Adele soitti, lauloi ja kirjoitteli kappaleita, mikä paransi oloa. Ajanjakso oli silti hänen elämänsä vaikein.

– Sairaalavuoteellaan äitini pyysi minua olemaan perheelle äiti. Se oli iso vastuu. Tein kotitöitä ja yritin pitää huolta veljestäni ja isästäni.

– Haluan puhua siitä, kuinka ihanasti meillä on asiat täällä Suomessa, kansainvälisestä urasta unelmoiva missi kertoo.
– Haluan puhua siitä, kuinka ihanasti meillä on asiat täällä Suomessa, kansainvälisestä urasta unelmoiva missi kertoo.

Lue myös: Kymmeniä donitseja ja omituinen lenkkiasu - näistä syistä missikolmikko spekuloi päätyvänsä Seiskan legendaariselle Kääk-palstalle

Viihdyin sijaisperheissä

Adele otettiin lopulta huostaan vaikean tilanteensa vuoksi. Hänet sijoitettiin sijaisperheeseen.

– Minulla oli myös toinen sijaisperhe, jonka luo menin esimeriksi silloin, kun ”pääperheellä” oli lomia tai vastaavaa. Kummatkin perheet olivat super-ihania, ja sekin oli lopulta hyvää aikaa. Olen äärimmäisen kiitollinen heille.

Kaikki kääntyi hiljalleen paremmaksi, ja Adele pystyi palaamaan oman perheensä luo. Hän päätti äitinsä rohkaisemana lähteä kokeilemaan siipiään au pairina Göteborgiin.

– Olin silloin 17-vuotias, ja halusin opetella sujuvaa ruotsia, jotta saisin hyvän arvosanan kirjoituksissa. Olen katsonut kaikki Barbie-elokuvat ruotsiksi. Siinäpä sen kielen oppi, Adele nauraa.

– Hoidin perheeni kolmea alle kouluikäistä lasta ja sain arvokasta työkokemusta. Ja sain taas yhden ihanan perheen lisää elämääni.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.