fbq
Kotimaa
22.04.2022 08:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press ja Lehtikuva
Paula Koivuniemi ja Esa Nieminen
Paula Koivuniemi itki studiossa – Esa Nieminen avautuu kirjassaan Aikuinen nainen -jättihitin synnystä
Kotimaa
22.04.2022 08:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press ja Lehtikuva

Esa Nieminen, 69, on tuottanut, sovittanut ja säveltänyt kotimaisille tähdille paksun pinon ikivihreitä. Hän toimi Paula Koivuniemen ja Katri Helenan tuottajana yli parikymmentä vuotta. Tommi Saarelan uutuuskirjassa On elämä laulu – Esa Niemisen tarina, säveltäjä muistelee yhteisiä hetkiä tähtien kanssa.

Lue myös: Seksijuttuja takahuoneessa! Kirjapaljastus: Paula Koivuniemi, Katri Helena, Lea Laven ja Marion Rung härskeinä Leidit lavalla -kulisseissa

Esa vaikuttui Paulan lauluäänestä ryhtyessään hänen tuottajakseen 1980-luvulla. Äänityskopissa tuli kuitenkin ongelmia.

Paula oli laiska, hän ei useinkaan ollut treenannut biisejä, ja kun jäi siitä kiinni, niin hän vain heitti, että huolehdin turhaan: ”Kyllä mä tän studiossa klaaraan”, Esa muistelee kirjassa.

Paula Koivuniemi

Lue myös: Kirja: Katri Helenan ja Esa Niemisen 20-vuotinen yhteistyö päättyi tylysti - Esa paljastaa Katrin vaatimuksen

Kaksikolle tuli vääntöä Aikuinen nainen -käännösiskelmästä. Studiossa Paula itki, kun ei yltänyt korkeisiin ääniin. Esa muistaa tuolloin 35-vuotiaan Paulan tulistuneen lyriikoihin.

Torjuin, että ei tässä vanha nainen laulakaan, mutta Paulalle ”aikuinen” tarkoitti vanhaa. Mutta juuri tuon tekstin takia biisistä on kasvanut naisten voimaantumislaulu – ikään katsomatta. Kaikki osaavat sanat, ne tuntuvat toimivan teinitytöillekin. Biisi on tänäänkin karaokebaarien kestohitti.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »