fbq
Kotimaa
28.04.2022 14:23
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova, Instagram
Erika Vikman
Paniikkikohtaus iski! Erika Vikman tilittää ikävästä sairaudestaan: "Musertava ja pelottava kokemus"
Kotimaa
28.04.2022 14:23
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova, Instagram

Laulaja Erika Vikman, 29, julkaisi tänään (28.4.) harvinaisen päivityksen. Hän aloittaa kuvatekstin kertomalla, että haluaa jakaa erään henkilökohtaisen asian seuraajilleen.

Laulaja sanoo joutuneensa edellisellä keikallaan tilanteeseen, jossa hänen oli poistuttava lavalta kesken kappaleen esittämisen.

- Kävin lavan takana ja tulin takaisin, lauloin kappaleen loppuun. Sen jälkeen kerroin yleisölle syyn poistumiselleni: olin saanut paniikkikohtauksen, laulaja kirjoittaa.

Erika kertoo taistelleensa paniikkihäiriön kanssa jo muutaman vuoden ajan.

Kohtauksia tulee stressaavissa tilanteissa, välillä valitettavasti myös lavalla. Kun kohtaus tulee voimakkaana, en pysty laulamaan vaan mun on pakko käydä lavan takana ottamassa happea ja rauhoittumassa.

- Kohtaus on itselleni aina musertava ja pelottava kokemus, mutta toistaiseksi olen keikalla sellaisen saadessani pystynyt keräämään itseni tosi nopeasti ja jatkamaan esiintymistä, hän sanoo.

Seiska tavoitti Erika Vikmanin fanin, joka kertoo asiasta tuoreessa verkkoartikkelissa. Tilanne opiskelijaristeilyllä oli dramaattinen.

Lue myös: Fanit huolestuivat Erika Vikmanista! Suosikkipopparin keikka sai dramaattisen käänteen opiskelijaristeilyllä

Luottaa avoimuuteen

Erika sanoo halunneensa jakaa asia, koska ei halua antaa pelolle valtaa. Hän ei myöskään halua alkaa välttelemään tilanteita, jotka mahdollisesti voisivat laukaista paniikkikohtauksen.

- Uskon voivani helpottaa tilannettani vain olemalla avoin yleisölleni. Piilottelu ja häpeäminen luultavasti vain pahentaisivat tilannetta. Tiedän, että en ole ainoa, joka kärsii paniikkioireista.

Laulaja uskoo monen seuraajansa voivan samaistua kertomaansa, ja selventää vielä loppuun, miksi hän saattaa joskus lähteä kesken keikan pois yleisön edestä.

- Jos joskus poistun lavalta yhtäkkiä omituisesti, se johtuu paniikkikohtauksesta. Se ei johdu yleisöstä eikä ole vakavaa - tulen kyllä takaisin. Tärkeintä on, että en anna pelolle valtaa, koska jos jotain rakastan niin työtäni, Erika sanoo ja kiittää vielä lopuksi.

Lue myös: Huh! Erika Vikman täräyttää pakarat vilkkuen: ”Menen lavalle tämän näköisenä”

Tilaa Seiskan uutiskirje! »