fbq
Kotimaa
23.09.2022 00:05
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto
Danny, Helmi ja Erika
"Onko se Helmi, onko se Erika?" - Danny puhuu uutuuskirjassa rakkaudesta
Kotimaa
23.09.2022 00:05
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto

Iskelmälegenda Ilkka "Danny" Lipsanen täyttää lauantaina 24. syyskuuta pyöreät 80 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi tänään perjantaina (23.9.) ilmestyi kirjailija Antti Heikkisen kynäilemä Dannyn elämäkerta Danny - koko show (WSOY), jonka noin 450 sivua käyvät laulajan elämän käänteet yksityiskohtaisesti läpi syntymästä nykyhetkeen.

Dannyn rakkauselämä ei ole iän myötä hiipunut, vaan hänet on yhdistetty on-offina vuoden 2016 tangokuningatar Erika Vikmaniin. Erika yhdistetään nykyään The 69 Eyes -vokalisti Jyrki 69:ään

Suhteen kuihduttua Dannyn luo asumaan muutti nuori avustaja Helmi Loukasmäki, ja kaksikolla on uskottu olevan rakkautta ilmassa.

- Romanttisen vipinän he ovat kiistäneet. Ystävyydestä he ovat puhuneet, kirjassa todetaan.

Lue myös: Danny kiistää mustasukkaisuuden – iskelmälegenda avaa sanaisen arkkunsa Erika Vikmanin ja Jyrki 69:n kohusuhteesta

Rakkauselämästä on tiedusteltu kirjan mukaan rutkasti Dannyn lähipiiriltä.

- Minä en siihen varsinaisesti kuulu, mutta kuin aloin kirjoittaa Dannyn elämäkertaa, olen saanut kuulla säännöllisesti uteluja siitä, onko se Helmi sen Dannyn naisystävä. Vai onko se Erika? Vai onko kumpikaan? kirjailija Antti Heikkinen myöntää teoksessa.

Danny itse on pohtinut syvällisesti omia arvojaan kirjassa.

- Mä olen miettinyt uskoa, toivoa ja rakkautta. Rakkaus on voimista suurin. Toivoa täytyy ihmisellä olla, samoin uskoa. Aina ne eivät riitä ja joskus ne joutuvat koetukselle. Mutta jos ihmisellä on rakkautta, niin silloin hänellä on myös uskoa ja toivoa.

Lue myös: Danny ja Helmi kiipelissä bensa-asemalla! Paljonpuhuva kuva

Elämäkerran epilogissa kerrotaan Dannyn esiintyneen elokuun ensimmäisenä sunnuntaina Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlien jälkilöylyissä istuen, sillä hänen polveansa juilii.

Seiska uutisoi vastikään Helmin kantavan huolta avustettavansa terveydestä ja jaksamisesta. 

- Keikan jälkeen vaihdamme Dannyn kanssa muutaman sanan. Sitten hän lähtee takaisin kesäpaikkaansa Raumalle. Helmi ajaa. Matka on pitkä, kirjailija muistaa.

Lue myös: Helmi Loukasmäki on hyvin huolissaan Dannystä! Terveyshuolet varjostavat viihdelegendaa

Danny ja Helmi
Helmi asustelee Dannyn luona ja toimii hänen avustajanaan.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »