fbq
Kotimaa
15.10.2022 06:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kai Joronen
Iivo Niskanen.
Olympiasankari Iivo Niskaselta kylmäävä varoitus kilpakumppaneille – asteli muuttuneena miehenä median eteen: tältä hän näyttää nyt!
Kotimaa
15.10.2022 06:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kai Joronen

Suomen Iivo Niskanen, 30, saattaa hyvinkin olla tällä hetkellä koko maailman paras mieshiihtäjä.

Videolla olympiasankari Iivo Niskanen Seiskan haastattelussa:

Toki myös timantinkovat Norjan Johannes Hösflot Kläbo, 25, ja Venäjän Aleksandr Bolšunov, 25, ansaitsevat maininnan, mutta Vieremän voimanpesä on joka tapauksessa pultannut paikkansa aivan lajin absoluuttisella huipulla.

Vuoden suomalaisurheilijan äänestyksestä tuskin tulee tänäkään vuonna kovaa kädenvääntöä, vaikka rallisensaatio Kalle Rovanperä maailmanmestaruuden voittikin. Iivo nappasi helmikuussa Pekingissä uransa kolmannen olympiakullan.

15 kilometrin perinteisen latutappaja asteli keskiviikkona pitkästä aikaa median eteen, kun Hiihtoliitto järjesti pressipäivän Helsingissä. Kameramiehet kiinnittivät huomionsa Iivon takatukkaan, joka on tätä nykyä muhkea kuin MacGyverilla ikään.

Lue myös: Kuvat! Tältä näyttää Suomen hiihtomaajoukkueen uudet kisa-asut – huippukuntoinen Krista Pärmäkoski innostui: "On kisakireetä päällä"

Iivo Niskanen.

Vain kulta kelpaa

Alkavan hiihtokauden kohokohta ovat helmikuiset MM-kisat Slovenian Planicassa. Vaikka takataskussa polttelee tuore olympiakulta, olisi vakava virhe erehtyä luulemaan, etteikö Iivo tekisi kaikkensa myös kirkkaimman MM-mitalin eteen.

Lue myös: Valtavia bonuksia! Olympiasankari Iivo Niskanen nauraa matkalla pankkiin, myös Joni Mäelle muhkea tilipäivä – Juha Mietokin mykistyi: "Työmies on palkkansa ansainnut!"

Tyynenviileältä herra Niskaselta tulikin kilpakumppaneiden kannalta kylmäävä vastaus, kun tältä udeltiin, voiko mies tyytyä alkavallakaan kaudella mihinkään muuhun kuin Maamme-laulun kuunteluun?

– No ei sitä sillä lailla mitään muuta kannata tavoitella. Tavoitteiden pitää olla korkealla, Iivo ilmoitti ilmeenkään värähtämättä.

Toisin sanoen: vain kulta kelpaa.

Iivo Niskanen.

Tulossa isäksi

Iivolta udeltiin myös tämän kykyä irrottautua hiihdosta rankan kauden jälkeen. Siihen kovana hevosmiehenäkin tunnettu karpaasi kuittasi, että ajatukset saa kyllä muualle, kun ajaa ravurin selässä kilpaa. Entä koska suksikärpänen puraisee taas kunnolla?

Lue myös: Nyt sitä suomalaista kalaa! Olympiasankari Iivo Niskaselta suorat sanat kiinalaisesta ruoasta – ”Lentokoneen ruoatkin alkoivat maistua…”

– Se on vähän sellainen häilyvä käsite. Rankemmalla treeniviikolla intoa voi olla vähemmän, mutta kun johonkin asettaa tavoitteen, se ohjaa työntekoa, Iivo sanoi.

– Mistään ei saa tinkiä, jos meinaa pärjätä. Kun ollaan töissä, niin hommat tehdään mahdollisimman hyvin ja tarkasti.

Kolmenkertaisen olympiavoittajan ja MM-kultamitalisin elämään on tullut myös muutoksen tuulia. Keväällä koiranpennun hankkinut Iivo odottaa Saana-vaimonsa kanssa perheenlisäystä. Aviopari on käynyt jo lastentarvikekaupoillakin: